Nedrig dag med idel nederlag

Nu ska jag skriva en bitter blogg. Idag har inte mycket gått min väg.
Vi kan ju börja från början.

Hade återbesök på Sjukan idag. Fingret läker rätt bra och jag kände inte riktigt något behov av att gå dit och betala 100 kr för att höra att det såg bra ut. Men men, jag gick tid och betalade 100 kr för att höra att det såg bra ut.

Till råga på allt hade de tvingat mig kliva upp i ottan för att vara hos doktorn kl 9.00. Inhumant att tvinga upp en student så obehagligt tidigt tyckte jag. Och det kändes inte ett dugg bättre att komma dit och få besked att jag tagit fel på tiden... Kl 10.00 var det tydligen jag skulle vara där...

###

Studentlivet är annars ganska slött just nu. Läser en 10-poängare på halvfart vilket innebär att jag bara har en föreläsning i veckan fram tills mina två 5-poängare drar igång i mitten av mars. Då blir det åka av... Om det inte vore för att den ena av de två 5-poängarna började redan för 10 dagar sedan... Märkte jag av en slump idag. Som tur är har jag bara missat två föreläsningar, men ändå... Hoppsan...

###

Väl hemkommen visade sig konservöppnaren vara helt försvunnen. Jag kunde verkligen inte hitta den. Jag letade länge och väl i hela köket, men ingen konservöppnare fann jag. Om någon ser en vilsen, vit konservöppnare någonstans får ni gärna höra av er. Jag saknar den. Nu blev det inga vita bönor till mina kryddkorvar...

###

På väg hem från skolan stannade jag till på Netto för att handla lite. Jag smsade Jonne för eventuella inköpstips. Jonne svarade blixtsnabbt att Nettos vingummin var fina. Jag slog till, men blev besviken på såväl pris som smak. Men mest besviken var jag ändå på Jonne.

###

Väl hemma var det slutligen dags för författandet av dagens blogginlägg. Det var helt färdigt (inte riktigt lika bittert), men just när det skulle publiceras kom jag åt några tangenter så att alla Explorer-fönster plötsligt stängdes. Var ganska säker på att jag hade "sparat" texten kontinuerligt via ctrl+a, ctrl+c, men när jag testade ctrl+v fanns det ingen text kvar. Jag blev lite lätt frustrerad.

###

Idag var en dum dag. Hoppas torsdag blir en bra dag. För mig. Och för er.

Björn


Bokrea-skolkare

Jag skolkade faktiskt från bokreapremiären i natt. Jag trodde nog egentligen att jag var en riktigt läslus och helt besatt av böcker, speciellt till ett nedsatt pris, men icke! Skolkade som vilken högstadieelev som helst och låg hemma och sov klockan 12 i natt.
Smet dock in en snabbis efter träningen idag på lunchen. Kanske var det tur att jag inte hade plånboken med för annars hade jag säkert fått med mig ett ex av "Vad varje svensk bör veta" som de hade till en-dagars-pris (99 spänn). Kollade faktiskt inte på resten av böckerna, ville inte hamna i någon måste-köpa-det-är-ju-faktiskt-ganksa-billigt-hysteri.

Tycker att det verkar vara samma böcker varje år. Lite tråkigt. Liftaren guide till galaxen har funnits i evighet, det samma gäller Dostojevskijs paket med Brott och straff, Idioten och Bröderna Karamazov. Köper Du dem inte i år så får Du en ny chans nästa år.

På tal på böcker så tänkte jag ladda upp med några pocket till Marockoresan. Några tips?




Imorgon blir det kårbesök och förhoppningar om dans till pop...
Har hittat en ny schysst låt som precis börjat spelats på P3 (lyssna ovan!). Elmo heter killen och insidertips säger att han hänger på vissa musikforum, spelar alla intrument själv och är smått BD-influerad...
Extrapoäng till er som känner igen en viss nationalsång...!


Kärlek och lycka önskar jag er alla i detta deprimerande väder!
/Elin

Försvin(n)ter!

Måndag igen.
Helgen har varit relativt stillsam. Ettårsjubileum i fredags, träningsmatch följt av schlager/film-kväll med Patte i lördags, soffläge framför fotbollen i söndags.

Det blev en hel del tårta över efter firandet i fredags och de senaste dagarna har jag käkat tårta till frukost, lunch, middag och kvällsmat. Och som mellanmål. Det, och de överblivna chipsen. Magen var lite orolig igår kväll, men vi red ut stormen. Här är förresten bilder på mina skapelser:


MästerverketDet bruna monstret

Träningsmatchen i lördags går väl inte till historien som någon sprakande tillställning. 2-2 slutade det. Personligen kom jag inte riktigt in i matchen som jag hade önskat. Hämmades dock av att ha dragit på mig ett gult kort efter en dryg minuts spel... Ja ja, nya matcher kommer ju.

Snön börjar smälta. Det är bra. Väldigt bra. Jag tycker verkligen, verkligen, verkligen inte om vintern.

Nu ska jag äta tre apelsiner.

Ses och hörs och sånt.

Björn

Lugnaste helgen

Efter att snön invaderat min värld ännu en gång är jag inte på jättebra humör.
Mamma & pappa skulle egentligen kommit och hälsat på hela helgen, men med risk för att behöva sitta inne och tråka oss stannade de hemma. Och lika bra var väl det för när jag pratade med pappa på fredagen hade förkylningen brutit ut i honom. Stackarn!

Fredagskvällen blev dock ganska social då jag & killen drack lite vin hemma hos en polare och hans tjej Julia  (en av mina bästa vänner!). En hel lördag på stan resulterade i ett impulsköp: Blå Cheap Mondays. Schysst!
Pizza på Gastons och slö-tv-tittande på kvällen framför Svt's coolaste bingoprogram:
Bingo Royale.

Har äntligen kommit igång med träningen igen (eller?). 12,00 var det aerobic och styrka för ben, lår & mage. För att väga upp alla kalorier jag brände blev det fika på Regnbågen under eftermiddagen. Mmmmm!

Imorgon ska jag börja plugga samt njuta av det faktum att en resa mot sydligare breddgrader är beställd.

/Elin

Ett monster och ett mästerverk

Det blir en sen fredagsblogg idag.  Har nämligen varit att stå i från morgon till kväll. Aftonen var nämligen dedikerad åt mitt privata ettårsjubileum vilket har firats kvällen lång med goda vänner.

Dagens två huvudsysslor har bestått i att smälla ihop två tårtor och städa igenom lägenheten. Jag är tillfreds såväl med städning som tårtmakeri, även om jag är lite extra stolt över tårtorna.

Tårta 1 blev en delikat, men monstruös skapelse. Jag använde 3 hembakta kladdkakor som bottnar. Som fyllning bestod bottenlagret av grädde och skivade bananer, mellanlagret av apelsinfromage, och verket toppades med mera grädde och krossad daim.
Tårtan blev ganska gigantisk, men samtidigt spektakulär och intressant. Mäktig var den iallafall, på alla sätt och vis.

Om Tårta 1 var något av en bohem i sammanhanget var Tårta två ett klassiskt mästerverk. En klassiker spetsad med en nypa genialitet. Jag gjorde min livs första Prinsesstårta! Både enkelt och roligt visade det sig. Bottenlager: Vaniljkräm. Topplager (innan marsipanlocket): Grädde. Klassiskt. Men det var på mellanlagret jag hittade en revolutionerande lösning. Normalt sett har man ju drottning- eller hallonsylt där... I ett inspirerat ögonblick kom jag dock på tanken att använda passionsfruktsfromage och en kräm gjord av frysta hallon och lite florsocker. Vilken tårta det blev! Lovorden haglade. "En klockren tia" fastslog Emmelie.

Det känns väldigt bra att ha gjort en egen prinsesstårta. Som dessutom blev grymt god.

Nu har jag frukost imorgon också. Och övermorgon.

Tack alla Ni som kunde vara med och fira min stora dag. Och tack för presenten, Mats.

Årets första träningsmatch imorgon (idag), lördag...

Nu ska jag diska typ hela min tårtkladdiga servis, så jag slipper vakna upp till det imorgon.

Ha en skön helg.

Björn


Sök till sexmästare!

Ja, detta dansgolvär ett inlägg fyllt av propaganda.

Kärleken och gemenskapen som kommer med ett engagemang i Kårpuben kommer fylla hela Din själ med glädje. Du kommer att få se till att 24000 gäster får flera underbart roliga kvällar och vara med och se hur en bra kväll på Kåren kan omsätta 20 000 spänn i timman.
Med Dig kanske båda dessa siffror stiger och leendena på gästernas läppar kommer kanske sträcka sig ännu längre upp mot öronen. Sedan ska man väl inte sopa under mattan att det ser jäkligt bra ut att ha varit engagerad i volontärarbete med seriösa arbetsuppgifter och mycket ansvar i det kommande cv:t...

BjörnAnsökningarna rullar in för fullt dessa sista timmar innan de nya sexmästarna ska väljas ut. Missa inte Din chans att få bli en del av något större än bara vanligt studentfestande på Kåren.
Bli sexmästare
Kolla in
hemsidan med info om de olika posterna, fyll i formuläret och känn Dig behövd!

Deadline: Imorgon fredag, 23 februari.



-----------------------------------------------------
Lilla golvet fylldes igårkväll med underbar pop och rock, en och annan punklåt letade sig också ut genom högtalarna. Det verkade som om ni gillade det och önskningarna om schlager och Darin kom mer sällan under kvällens gång. Kul!
Ett stort tack till Maskinarna som jobbade igår. Städningen gick jättefort och jag cyklade från Kåren redan vid halv tre.



/Elin

Hur man botar ett trasigt finger...

 

Händelserik dag i går, tisdag.

Var först på återbesök på sjukan för att påbörja min rehabiliteringsträning för att få tillbaka rörligheten i mitt skadade högra ringfinger. Fingret går liksom inte att böja så mycket. Tänk dig att du ska knyta höger näve, men ringfingret bara spretar upproriskt och rebelliskt utan minsta antydan till att lyda de order nervtrådarna levererar. Jag fick ett träningsprogram med diverse övningar som skall tämja detta stela, egensinniga finger.


Jag fick dock ägna större delen av mötet med doktorn åt att kväva mina egna skrattattacker... Eller vad tycker ni själva om illustrationen till övning 2 i min övningsbroschyr?

Träning =)

Fyra gånger om dagen ska jag träna! Hur ska detta gå...


Fettisdagen var det också igår, men inga semlor till mig. Däremot tårta! Robban/Robocop/Påskis fyllde ju hela 25 år. Jag kan dock fröjdas i min naiva ungdom i nästan tre månader till innan den bittra och skrämmande verkligheten hinner ikapp även mig. 25 alltså... Det är mycket. FÖR mycket. Grattis igen Robban... Eller, jag beklagar...


Under kvällens grusträning inträffade något alldeles extraordinärt. Jag tror nämligen att jag levererade en glidtackling som går in på min personliga Topp 3 Glidtacklingslista för hela min fotbollskarriär. Spektakulär, brysk, estetisk, dramatisk, juste, fartig och tight, med ett anlopp på drygt 60 meter, mot en spelare med friläge. Ja ni hör ju själva...

På lördag vankas årets första träningsmatch...

Det snöar. Varför!? Jag vill ju ha vår! Värme, sol och... Vår! Inte snö.

Jag skrattar fortfarande åt illustrationen...

Ha det så skönt med era böjliga fingrar.


Björn


Moonprovning & ölprovning

moonHade personlig premiär på Moon i lördags. Riktigt snygg inredning! Och den lilla bubblan med rockmusik var ju underbar. Kvällen inledes för övrigt hemma hos mig med en välbesökt (?) förfest... vi hade klassfest för första gången och så många som fem(!) personer dök upp. Vi är kanske 40 egentligen. Men, men, vad gör det när trevligheten var maxad.
Tyvärr blev ju vissa av oss (läs Therese) dåliga och misstankarna om magsjuka oroade samtliga. Frågor som: Har hon spytt? Är det inte bara vinet då? Ska hon med ut? Undrar om inte jag mår lite dåligt också? fyllde hela lägenheten. Och nej, hon hade inte spytt, vi mådde inte illa, hon skulle inte med ut och vid 23 år ålder känner man skillnad på magsjuka och vinillamående.. Stackars Therese fick lämna skeppet, men jag lovat att vi får ha kalasrevanch en annan helg när hon mår bättre.

Till höger syns för övrigt Stina & Björn!


Söndagen förflöt lite lagom sakta. Efter mindre uppstädande cyklade jag till Flygstaden för att jobba 9,5 timma på Maxi.
StinaBjörnJa, det var precis lika kul som det lät.

Som vanligt avslutades helgen med ett avsnitt av Life on Mars. Åh, denna serie! Om jag skulle tillhöra en annan nationalitet, eller prata ett annat språk är mitt val lätt: brittiska! Så coolt!

På måndagskvällen fick jag oväntat besök av Anna och sedan ringde telefonen stup i kvarten.. hmm.. populär på gamla dar?
I andra ändan av telefonen hör jag Ola: Ska Du med till Carlsberg imorgon?
Jag: Va? Carlsberg, vad ska ni göra där?öl
Ola: Öl provning! Vi hade några platser över...
Sagt och gjort: Jag & Anna hängde på till Carlsberg idag. Efter 60 minuters bussresande var vi äntligen framme i Falkenberg och bryggeriet. Så min tisdag fylldes med ölprovning samt studerande av hur bryggeriet fungerade. Riktigt intressant!



Nervositeten har börjat bygga sitt bo i min själ igen. Imorgon blir det popdans på Lilla. jag & Björn (den andre Björn så klart..) lägger skivorna.

Vi ses!
/Elin

Wisdom from a dance floor

Så är ännu en helg till ända. Eller... Så har vi en helt sprillans ny vecka framför oss. Hur man nu väljer att se på det...

"Enfalden går gärna hand i hand med insikten. Att svårt är enkelt är inte svårt. Det enkla är kanske det självklara."

Så vist och kryptiskt kan man uttrycka sig när man i helgsnattligt tillstånd klarsynt analyserar sakers tillstånd via sms. Vad jag menade? Det håller jag nog för mig själv...

Club Moon (igen) denna lördag. Sprang på Blogg-Elin som jag vill minnas tog ett kort på mig och Stina.

Plötsligt sprang det även fram en flicka som insisterade att jag hade något kort som jag hade tagit på henne på någon fest för drygt två år sedan (där hon pussade lite på en pojke). Jag kom varken ihåg henne eller kortet. Men idag ramlade polletten ner... Jag mindes, och hittade kortet i min gamla halvtrasiga undangömda mobil.
Du, Karin, sa att du visste att jag bloggar här... Så om/när du läser detta. Jag har det!

Har du förresten alltid undrat vad det kostar om du skulle vara nödd och tvungen att lätta på trycket i stadsmiljö utan tillgång till för ändamålet avsedda rum/hytter/rännor och farbror polisen kommer på dig?

Imorgon, tisdag, ska jag tillbaka till sjukan och ta av min fingerskena som jag tvingats bära efter att ha blivit brutalt
överfallen förra lördagen. Nu ska vi se hur fingret har läkt och försöka träna upp rörligheten igen... Spännande.

Och som ytterligare en dimension till Karin-historien med det begärda fotot... Nu, under författandet av detta blogginlägg, ringde Jonne. Jag berättade om Karin och kortet... när Jonne genast avbröt mig och visste vilka kort jag pratade om. Han har kort på sin dator från kåren... Mina är från en fest på Gamletull... Ett väldans pussande både här och där alltså... Så Karin, vi har en hel drös med dina pusskort!

800 kr kostar det tydligen. "För det borde jag väl ändå ha fått pissa klart?", beklagade sig Matte. Stackarn..

Ha fina "sista dagarna innan löning/csn" nu!

Björn


Fredagskänsla!

Åh, imorgon är det tentadags! Ångesten borde ha infunnit sig för längesedan, men icke.

Såg en otroligt bra film på
Filmstudion igår, Italienaren. En rysk film som handlar om ett barnhemsbarn. Låter lite tårdrypande kanske, men det var mycket glädje trots allvaret och känslorna.

Ska erkänna att suget efter sol är något mer än bara lite överhängande. Det finns i hela min tankebild just nu, och det gör mig galen. Kollar stup i kvarten på restresesidorna och vill att vecka 12 ska komma i en rusande fart. Det där med tid är för övrigt väldans underligt då den ibland går otroligt sakta och ibland helt plötsligt är över (fast tiden kan väl inte vara "över"?). Dagens förmiddag har jag en känsla av kommer sega sig fram, kanske mest på grund av att det bara finns "plugg" på schemat. Fast kaffepaus, duscha och luncha ska också hinnas med innan jag börjar jobba klockan 15.
Åter till tid: Innan vecka 12 ska jag ha hunnit ha haft tenta, gjort några dagars praktik, haft besök av mamma & pappa (ska bli kul!), varit i Göteborg och hälsat på en kompis, haft en slappehelg, dragit igång samtalsgruppen Ellen samt hunnit plugga inför nästa tenta.
Det känns otroligt långt till vecka 12. Nästan lika långt känns det tills klockan ska bli 15 och jag får promenera iväg till Indiska. Bara nästan lika långt... lite orealistiskt lät det hela nu, men, äsch, en känsla är en känsla är en känsla är en känsla...
Borde verkligen fortsätta bläddra sporadiskt i min kurslitteratur.

Hjärtslaget drar förresten igång idag. Tyvärr har jag själv aldrig besökt det, men har hört envisa rykten om att det brukar vara riktigt kul.


Trevlig helg!
/Elin

Love is in the Bear

Alla härtans dag igår... Eller vad man nu ska kalla det. Jonne och Christer gillade omformuleringarna "Alla fjärtars dag" och "Alla stjärtars dag". Tur man själv är mogen och har en betydligt mer sofistikerad humor.

Jag fick åtminstone en ros till slut. En rosa. Tack!


Det borde skrivas fler låtar om kärlek. Är inte det ett ganska spännande tema för låttexter? Eller... Det kanske är lite "out there"...

Fin(landssvensk)aste kärlekslåten har jag gjort själv. Juha Wass, minä rakastan sinua! Jag älskar dig!

Min älskade, men skadade högerhand... Läker hoppas jag. Men det kliar i fotbollsbenen och jag är sugen att ersätta metallskenan med lite klassisk tejp och deltaga på kvällens grusträning. Det kan väl inte vara så farligt? Jag menar, pajar jag fingret helt har jag ju ändå nio fingrar kvar.

Mats kom och tröstade sin invalide kompis i förrgår. Glass (i mängder) och choklad hade han med sig. Vilken vän! En hedersknyffel.

Hemma hos Hanna Brown (den livsfarliga) bjöds det igår på kladdkaka, glass, fruktsallad och romantisk film, i goda singelvänners lag. "Sex lektioner i kärlek" hette lämpligt nog filmen... Vi får väl se till nästa år vilka som lärde sig något...

Jobbigaste hushållssysslorna som enhandad:
1. Diska
2. Vika tvätt
3. Laga mat

Fixa frillan är något som närmast blir bättre med bara vänsterhanden.

Nu måste jag diska och laga mat. Sen ska jag äta upp glassen som blev över sedan i tisdags. Och så ska jag reflektera över en återfunnen insikt.

Ta hand om varandra.

Björn


Nej, jag har inte tentapluggat idag

Funderar på hur stort utrymme som dagens dag ska få ta här...
Säkert sitter flera förälskade par på stadens restauranger och trycker ur sig klichéartade fraser till varandra över maträtter de egentligen inte gillar. Dessa ord borde få ett större värde än att enbart fungera som ett dövande av dåligt samvete för de för få kärleksförklaringar som annars ges i vardagen.
Bitter?
Nej, men någon stans måste man sätta stopp för vad kommersialismen ska få ha ensamrätt på.
Kärlek?
Den vill jag ha för mig själv och själv välja när och hur jag ska uttrycka. Jag gillar det faktum att jag på den här punkten inte är ensam i min relation, det hade nästan varit tragiskt annars. För Honom.
Resten av invånarna i staden kanske letar fem-i-två-alla-hjärtans-nattsragg på Kåren?
Fortfarande inte bitter?
Nej, jag tycker dagen har försvunnit ganska bra och ikväll ska jag fördriva tiden genom att kolla på säsong 7 av TopModell.
Svar på den givna frågan: ja, jag är ytlig.


Fick en smärre chock av att surfa in på Kårens nya
hemsida då jag inte var beredd på förändringen.
Men: jag gillar!
Hoppas det kan bli lite aktivitet i vimmelbildspublicerandet. Funderar starkt på att självutnämna mig till förste vimmelfotograf och vara snabb som --- med att få upp bilderna på hemsidan (eller kanske här!)

Tentapluggandet försvann bland räksallad, kaffe, surfande, frisörbesök (snyggt!), tv-tittande och annat onödigt.
Men på lördag, då ska jag vara så pass redo och förberedd att jag är värd festen på kvällen!

/Elin


Madame Terror

Skenet kan bedra. Den du minst anar kan visa sig vara en ulv i fårakläder. Hanna Brown var min vän. Och jag hennes. Det var åtminstone vad jag trodde. Som man kan missta sig...

Den mysiga, vackra, sköna och glada Hanna jag trodde mig känna detonerade dock i lördags i en ursinnig explosion av furiöst våld och ohämmad vrede. Därför är jag nu en ynklig invalid. En kryppling.

Det hela utspelade sig i lördags under den fotbollsturnering som anordnades i högskolehallen. Mitt lag, "Whores That Scores" (ett lag bestående av IVP-treor), ställdes i första gruppspelsmatchen mot "Sirap" (ett lag bestående av IVP-tvåor). Prestigefullt, givetvis, men Hanna Browns deltagande i det Sirapssega laget var näppeligen grundat i hunger efter idrottsliga framgångar. Snarare var det törsten efter blod som lockade henne till fotbollsplanen denna dag. Mitt blod.

Jag var målvakt. Ett par minuter in i matchen skulle jag lugnt och tryggt gå ner på knä och plocka upp bollen. Brown befann sig relativt nära bollen, men var felvänd, varpå jag antog att situationen var överspelad. Det var då hon slog till. Viltsint likt ett panikslaget fullblod sparkade hon bakut, varpå en intensiv smärta spred sig från ringfingret på högerhand...

Tapper krigare som jag är, bet jag ihop, fullföljde matchen (2-1-seger) och resten av turneringen. Ytterligare sex matcher senare hade mitt heroiskt kämpande lag förlorat Finalen mot IVP-ettorna. Smärtsamt och bittert.

Fingret... Handen.. var vid det här laget ganska läskigt svullen... Vilket dock snart glömdes när det vankades Tex-Mex-gasque med tequila i mängder. Tidernas mest prisvärda tjuga?

Söndagen var således en särledes jobbig dag.


När det inte kändes särskilt mycket bättre idag, tisdag, begav jag mig därför till sjukan för en koll. Fingret var tydligen ur led och så var det lite lösa benfragment... Därför har de bandagerat fast en metallskena över fingrarna, ner till handleden som ska sitta fast en vecka...

Invalid

Livet som enormt högerhänt utan högerhand är INTE roligt. Det har jag kommit fram till efter blott några timmar som invalid.

Lämpligt är väl därför att Hanna Brown som en försoningsgest flyttar in hos mig för en vecka och tar hand om mig? Diskar, lagar mat, viker tvätt, bortstar mina tänder och dylika sysslor som är svåra/omöjliga med mitt tillfälliga handikapp?

¤¤¤


Nickes reaktion på skadan var rolig.
- Det är ju det jag säger! Tjejer ska inte hålla på med sånt där! De har ingen pejl på nånting! Livsfarligt. Jag har också skadat mig när tjejer tvunget ska vara med!


¤¤¤


Roligast på sjukan var när jag satt i väntrummet till röntgen. In stövlade en grov man i sina mastiga 50. Med smutsiga arbetskläder (vägverkets?), barsk uppsyn, buskigt skägg och en sliten keps på vilken det stod "Landrover" stegade han fram till tidningshyllan. Ena tummen var bandagerad och byxorna var rejält nedblodade. Mannen plockade på sig läsglasögonen, roffade åt sig ett nummer av Kamratposten och Lilla Fridolf som han sedan noggrant plöjde sig igenom. Jag blev glad.


¤¤¤


Nämnde jag förresten... Fingret sparkades sönder i första matchen... Sen spelade jag ytterligare sex matcher... Som målvakt...

¤¤¤


Kan inte folk bara förutsätta att läkaren drog fingret rätt utan någon som helst bedövning. Att jag som en riktig alfahanne bet ihop och svalde den innerliga smärtan av fingerrättdragningen... Måste folk tvunget fråga?

Att jag efter att ha fått två bedövningssprutor fick begära en extra eftersom jag tyckte det kändes lite när läkaren nöp på högra sidan av fingret känns inte lika coolt och hårt. Men rättdragningen var åtminstone smärtfri.

Ha det kalas och se upp för idrottande tjejer, ty de är farligare än man kan tro.

Björn


Fest-i-val & fest-i-bild

Festivalmänniska kanske, men inte när det gäller Melodifestivalen.
Dock ska det göras ett pinsamt erkännande... jag tycker att det var coolt att The Ark gick vidare i lördags och att Munkedal nu mera kommer vara känt för något mer än enbart att vi inte har fungerande vägar.
Maries låt är väl ganska fin och säkerligen kommer några fem-i-tre-ragg uppstå på landets krogar med denna låt i bakgrunden.
Men precis som kolumnisten i GöteborgPosten så undrar jag om inte de konspiratoriska tankarna i mitt huvud ibland tar övertaget... visst, hon är INTE känd sen innan, men hennes man spelar i Date (dansband) och har direktkontakt med Bert Karlsson som i sin tur verkar ha direktkontakt till så gott som alla musikmänniskor i hela Sverige. Är det en slump att årets "okända" artist är Marie?
När jag skriver detta så kan jag inte låta på bli att undra: är det den svenska avunden som frågar?
Äsch, strunt samma, jag gillar introt på hennes låt i alla fall (nej, jag har den inte i bakgrunden nu när jag skriver...*ljug*).

Är för övrigt hemma hos mor & far i det nu kända ovannämnda samhället.. Efter den något illamående resan från Halmstad igår blev det en stunds sovande framför hockeyn (det ger ett skönt enformigt ljud som man kan somna till) och sedan blev det bussresa till Uddevalla och utgång på GG med kompisen Therese (se bild) och svaret på Henriks fråga: ja, jag hamnade på vimmelbilderna, fast ser mest trött ut.ElinDoris






De utlovade bilderna från Kårkalaset i fredags:
     balong
Jag gillade att fredagsfesten inte bara bestod av massa studentsånger och löjliga lekar. Alla var väldans avslappnade och verkade ha kul.

Undrar om jag är ovanligt ljudkänslig. I tävlingen om vilket lag som snabbast smällde ballonger mellan sig stod nog jag mest och höll för öronen och ville gå därifrån. Usch! men killarna på bilden verkade gilla just den tävlingen.. ;-)
Ett otroligt bra quiz med frågor om 6-mästarna var det också och vårt bord kom på tredjeplats i. Och man fick veta massa intressant grejer om dem. Exempelvis, de har 16,5 syskon ihop, vem som gillar pytt-i-panna (öh.. minnet: hallå?!) och vem som har mest underlig sprit hemma (hmm.. det där minnet..) samt vilka som har tatuering (samma som innan).
Själv fann jag en nygammal bekantskap hos den andra Elin i Musikmästeriet. Alltid kul att få upp ögonen för någon man inte pratat så mycket med innan och känna att en connection finns.

black

Kvällen avslutades uppe i 6M-rummet med en underlig blandning av Kahlua, Minttu, mjölk och is. Samtidigt.


Nu har en ny vecka tagit fart. Imorgon blir det hemresa och ett par dagars jobb. Tentaplugg inför lördagen och det hade varit kul att gå på Kåren på onsdag.

/Elin


Kårkalas

Mmm.... måste säga att det var ett smart val att åka 10,58-tåget idag istället för tåget vid 9-tiden... hmm... känner att vattenflaskan kommer vara min bästa vän under resan hem till Munkedal och att kaffe-pausen i Göteborg kommer bli perfekt.
Igår var jag på fest med de som jobbar på Kåren. Riktigt lyckat! God mat och glada miner. Borde orka få fram lite bilder därifrån senare...

Till frukost blir det frallor och juice. Mmmm!


Trevlig helg!

/Elin

Zlatte kom hem, för vi längtar efter dig

Min onsdagsblogg kommer lite sent... Natten mellan onsdag-torsdag. Det har dock varit lite knökigt på schemat idag.. Jag har hunnit:
* Vakna av alarmet kl 8:00, men sov ut till kl 11 istället. Det var skönare så.
* Ta mig till skolan för att färdigställa ett särskilt "extended" abstract till uppsatsen.
* Ta mig hem igen för lunch.
* Ringa Studerandeavdelningen och lyckats ordna så jag slipper min "hatkurs" och får läsa en annan kurs istället.
* Ta mig tillbaka till skolan för arbetspsykologiföreläsning 15-18.
* Ta mig hem igen för städning inför fotbollssamkvämet 19-21.
* Kolla Sagan om de två tornen... 21:30 -1-30 typ....

Har aldrig kollat Sagan om ringen-filmerna tidigare. Men så var det dags för ettan i söndags... Och tvåan idag... De är ju helt ok. Fina miljöer, längtar tillbaka till Nya Zeeland.

Jag har nog sällan varit så apatisk inför, under och efter en fotbollslandskamp som Egypten-Sverige. Svenska Fotbollsförbundet kanske skulle kunna sälja matchen på dvd och därmed ge sig in på marknaden för medel mot sömnsvårighet? Man skulle kunna lägga på ett schysst kommentatorsspår där Lasse Lagerbäck förklarar de väl dolda världsklassmoment de gultröjade presterar... Eller...Ännu bättre? Lagerbäck skriver manus och Henrik Larsson tar berättarrösten... Zzzz.....

Oscar sa förresten en väldigt rolig grej under fotbollen när han skulle berätta om en hemsida.
- Det finns en sida, på internet tror jag det var... Bla bla bla bla....
Nähä!?

Inget kårande idag alltså. Klockan är 1:45 just nu. Tänk vad folk är fu... glada just nu. Jag spar mig till segerfesten efter fotbollsturneringen på lördag.

Julpyntet åkte inte ner som planerat i måndags... Däremot i tisdags! Bye Bye min fina, granna Franska Balkongs-Gran.

Makkan och Oscar lämnade två öl i kylen efter fotbollen... Är de en kärleksgåva till mig? I hope so...

Vad kul det vore förresten om Lasse ställde upp i melodifestivalen som Lasse Schlagerbäck. Men vad för slags artist är han? Smörig balladsångare? Poppig med fräcka moves? Hård och rockig?
Efter uppvisningen på fotbollsgalan lutar det ju åt det förstnämnda... Jag skulle dock vilja se en tolkning av Beatles' "We can work it out".

"Life is very short, and there's no time for fussing and fighting, my friend."

Zlatte, kom tillbaka.

Lycka vare med er.

Björn

Billigt, men kreativt käk

Funderar ofta på om studenter verkligen äter så dåligt som det talas om. Gör ni det?

Själv försöker jag verkligen att lägga manken till för att skapa en varierande kost. Kanske beror det på att jag gillar att laga mat, men det är ju inte kul att äta samma hela tiden.
För några år sedan så kunde jag inte förstå hur man kunde överleva som vegetarian, men jag lutar mer och mer åt det hållet. För ett par månader sedan hade jag faktiskt bestämt mig för att byta planhalva i detta område, men det blev inte så. Jag tror att det lät för hårt med ett beslut liksom.
Nu väljer jag istället ofta det vegetariska alternativet, men kan äta kött med ganska gott samvete också. Jag har tänkt att det gröna riket ska få breda ut sig obehindrat i mitt medvetande men utan att några no-no's finns.

Idag var jag för övrigt sugen på potatis och palsternacka, vilket resulterade i att det blev rårakeinspirerade plättar med salsa till lunch. Riktigt gott, måste jag säga!


På tal på musik (man talar alltid om musik!) upptäckt att Bowie gör en egen version på The Doors låt Alabama song, som för övrigt också är en cover.. men vem är det som gjorde den från början? Eller vet någon om det finns några mer versioner på denna underbart coola låt?


Ikväll blir det till att visa sina kunskaper i bowling!
YES!

/Elin

I have spring in my legs

När jag gick till skolan i morse var det nästan lite vårkänslor som inom mig vaknade ur sin vinterdvala. Solen sprudlade från en klarblå himmel, jag hörde en fågel kvittra och en bit fram på vägen gick två flickor och studsade en basketboll. Jag tänkte för mig själv: "Vilken dag!". Sen kände jag ett kolossalt sug efter att klä av mig vinterkläderna och springa bort till Bolmens och leka i gröngräset. Men jag fortsatte min lunk till skolan...

Våren får gärna komma snabbt och snart nu. Jag känner det. Den är på väg. Det spritter i benen...

Musik är annars en bra grej. Särskilt kul är det att hitta helt ny musik man gillar. Nu är ju visserligen inte den här sidan direkt ny, men det är ändå rätt många som inte känner till den. På
Pandora kan man nämligen skapa sin egen individuellt personliga webradio, helt baserad på egna favoritartister eller låtar. Man kan t.ex. skapa en Bruce Springsteen-kanal, så spelas bara en massa låtar som matchar Springsteen (och Springsteen-låtar så klart). Eller så kan man skapa en kanal baserad på en särskild låt. Eller en kanal baserad på 4 favoritartister och 7 favoritlåtar... Och så vidare... Det är i allafall ett ypperligt sätt att upptäcka nya artister och låtar, samtidigt som man slipper slentrian i sitt musiklyssnande. Try it!

För en stor Nick Cave-fantast som mig finns dessutom lite örongodis från hans nybildade band "Grinderman" (med kommande album) att lyssna på här! Bägge låtarna är faktiskt riktigt, riktigt bra (tycker jag).

Jag har förresten en hygglig portion ångest i magen eftersom jag efter en månad kommit på att en av mina två 10-poängare är helt fel för mig... Jag ska ägna veckan åt att gråta ut och tjata hos vem man nu ska göra det på skolan... Har hittat en annan kurs som börjar senare som jag mycket mycket mycket hellre vill läsa. Hoppas det går att lösa...

Ikväll har jag planerat att plocka bort allt julpynt. Det kommer jag förmodligen inte att göra.

På lördag vankas det fotbollsturnering i högskolehallen! Mitt lag lär promenera hem segern. Vi har en trupp som fullkomligt dryper av såväl spets som bredd.

Ha en skön vecka sex.

Björn


Ellen & Elin

Pirret i magen är enormt!
Jag har haft två heldagar med utbildning i samtalsledarskap. Precis som jag nämnt innan så är jag engagerad i Rädda Barnens ungdomsförbunds projekt
Ellen, ett projekt i att stärka unga tjejer i åttonde klass.
Vi som ska bli samtalsledare fick lyssna till föreläsningar om våld samt om sex & samlevnad. Allvar blandat med fnitter alltså...
Och vilka underbara tjejer det finns! Nu ska vi alla gå ut och rädda tonårstjejerna, ge dem styrka i att säga sin åsikt och göra dem medvetna om sina rättigheter! Underbart!

Sedan ska det väl erkännas att ögonlocken knappt kunde hålla sig uppe under lördagskvällen. Alla intrycken under dagen gjorde att sömnen var behövlig. Lyckades dock ta mig igenom hela första deltävlingen av Melodifestivalen och min kommentar till tillställningen är väl: det var en himla tur att Uno & Irma gick vidare och får en chans till....
Kollade lite på Bruce, den allsmäktige, har faktiskt inte sett den innan, men tröttheten tog över och jag somnade som en stock.
Imorse var det dock rise and shine igen klockan 8,00 och iväg för ännu en dag med utbildningen. Denna dag blev lite mer aktiv. Vi gjorde värderingsövningar, tränade på att förbereda en Ellen-träff och fick veta vem av de andra tjejerna vi ska jobba ihop med. Min kompanjon heter Sara och det verkar som om vi kommer få många roliga stunder ihop och ett gott samarbete har redan påbörjats.

När klockan slog 16 var utbildningsdagen slut och jag hade lyckan att få en kvalitativ stund med en av mina bästa vänner, Julia. Hon var i stan över helgen (är från Håby, typ Munkedal egentligen) och då måste man ju passa på att sno till sig lite tid med henne. Det blev fika, skvaller och glädje.

Nu är jag riktigt trött, men måste hålla mig vaken genom I en annan del av Köping samt Life on Mars.


Kärlek!
/Elin

Löövalämps, sms och ordvitsar

Vilka dagar det har varit! Fick finbesök av Christer i onsdags vilket har genererat i ett flertal intressanta och glada händelser. Jag tar dem i kronologisk ordning:

UPPKOMSTEN AV "THE LÖÖVALÄMP"
Man tager vad man haver” sade Kajsa Varg en gång i tiden – och precis så skapades världens kanske mest fascinerande drink! Det hela skedde under onsdagens begynnande festligheter.
Man behöver:
* Is
* Vodka (fast det funkar nog med gin också... eller tequila... eller rom... eller något liknande...)
* Fruktsoda (gärna den billiga på Netto)
* Grenadine (essentiellt)
* Frysta mangobitar (essentiellt)
* Tomtebloss (inte essentiellt, men effektfullt)

Ja, blanda rubbet efter eget bevåg i den ordning i vilka ingredienserna nämns. Tomteblosset placeras med fördel brinnande på glasets utsida. Det gynnar såväl blossets brinnförmåga och drinkens smak.

Vad är det då som är så fascinerande med den här drinken? Jo, den är inte bara en sprudlande smaksensation – den är dessutom (framför allt!) en ren fröjd för ögat! Ty vad som sker när man sänkt ner en halv näve frysta mangobitar i drinken är att de svävar mitt i glaset! De sjunker inte, de flyter inte – utan svävar fritt, lite stilla och förstrött.

Det hela ser ut precis som en lavalampa. Drinkens grenadinefärgade rödhet i kombination med de gula mangobitarnas magiskt svävande uppenbarelse skapar något alldeles unikt som det praktiskt taget inte går att slita blicken ifrån! Särskilt inte om det hänger ett sprakande tomtebloss som gnistrar festligt på glaset.

Namnet då... ”Lavalampan” är ju lite fyrkantigt och trist. Och eftersom det är en drink som borde generera i gränslös kärlek från vem man än bjuder blir ju ”The Löövalämp” det självklara namnet. Try it, and get blown (away)!


DET ANONYMA SMS:ET

The Löövalämp har en lömsk baksida. Den är så god och fascinerade att man bara vill ha mer och mer, ju mer man dricker av den. Och ett digert The Löövalämp-intag kan ge effekter på såväl beteende som minne. Man kan till exempel vakna upp dagen efter av ett sms från okänt mobilnummer:
”Du är en störd människa! Mvh, anonym. PS. Galet nummer har du också.”

DE BRILJANTA ORDVITSARNA
Torsdagsaftonen ägnades åt filmvisning hemma hos mig (Donnie Darko). Mitt under filmen lyckades jag kläcka ur mig en av mina Topp 5 ordvitar någonsin! Och då är det stor och hård kunkurrens, kan jag lova. Till råga på allt befann sig hela 7 åhörare i mitt hem!

Det som skedde var att plötsligt ramlade en liten julprydnad ned från en vägg. Silvertejpens effekt var väl helt enkelt slut. Då utbrast jag:
- Oh, my home is falling apart... It must be a fallingapartment!
Ren och skär briljans, om du frågar mig.

Men det hela slutar inte här. Mats och Christer drog strax senare till med en riktigt duglig, synkroniserad ordvits... Jag balanserade fjärrkontrollenhuvudet under filmen, och helt plötsligt, nästan samtidigt anmärkte de båda något i stil med.

- Snyggt! Vilken kontroll du har!
Synnerligen fyndigt!

Ja, glada dagar har det varit... Och nu... Ja, nu är det helg!

Ta hand om er!

Björn


Jag saknar Anna

Trots att jag är från en liten, liten ort (Munkedal) så betyder inte detta att man känner alla. Vissa kanske tror att så är läget och visst, jag har väl ganska bra koll på vilka som är från Munkedal när jag ser dem. Men namn? Nej, nej, nej...
Samtidigt som jag började på Lärarprogrammet här i Halmstad (hösten 2004) så började även Anna. Anna är också från Munkedal och vi har alltid gått i parallellklasser ändå från förskolan och genom hela gymnasiet. Vi har snackat, hejat och vetat vem den andre är, men mer än så vill jag inte påstå att det varit.
I våras hamnade vi på samma skola när vi skulle ha VFU (praktik) och till och med i samma arbetsrum. I fyra veckor hade vi bara varandra och gissa vad vi fann?
En ny vän!
Självklart har vi nog båda alltid vetat att vi egentligen skulle passa bra ihop som vänner, men vi har ju alltid hamnat i olika umgängeskretsar.
Man vet att man funnit en bra vän när man oroar sig för att hon/han ska tycka att det är tråkigt när det på förfesten ser ut att bara bli ni två och hon/han säger: Fast jag tycker nästan att det är roligare att bara vara med Dig...

skor

Just nu är läget dock lite tråkigt. Anna har ett uppehåll från skolan och jag ska erkänna att lite (läs: mycket) tomt är det allt. Fast jag förstår henne. Ska man läsa fem år på högskolan kanske man behöver en liten brejk ibland. Och jag träffar henne ju ibland ändå!
Men poängen är väl att det är så fantastiskt: hur man kan lyckas bli så bra vän med någon som man haft runt sig i 12 år utan att upptäcka denne på riktigt!

Anna - jag saknar Dig och vill ses oftare!

/Elin