Ellen & Elin

Pirret i magen är enormt!
Jag har haft två heldagar med utbildning i samtalsledarskap. Precis som jag nämnt innan så är jag engagerad i Rädda Barnens ungdomsförbunds projekt
Ellen, ett projekt i att stärka unga tjejer i åttonde klass.
Vi som ska bli samtalsledare fick lyssna till föreläsningar om våld samt om sex & samlevnad. Allvar blandat med fnitter alltså...
Och vilka underbara tjejer det finns! Nu ska vi alla gå ut och rädda tonårstjejerna, ge dem styrka i att säga sin åsikt och göra dem medvetna om sina rättigheter! Underbart!

Sedan ska det väl erkännas att ögonlocken knappt kunde hålla sig uppe under lördagskvällen. Alla intrycken under dagen gjorde att sömnen var behövlig. Lyckades dock ta mig igenom hela första deltävlingen av Melodifestivalen och min kommentar till tillställningen är väl: det var en himla tur att Uno & Irma gick vidare och får en chans till....
Kollade lite på Bruce, den allsmäktige, har faktiskt inte sett den innan, men tröttheten tog över och jag somnade som en stock.
Imorse var det dock rise and shine igen klockan 8,00 och iväg för ännu en dag med utbildningen. Denna dag blev lite mer aktiv. Vi gjorde värderingsövningar, tränade på att förbereda en Ellen-träff och fick veta vem av de andra tjejerna vi ska jobba ihop med. Min kompanjon heter Sara och det verkar som om vi kommer få många roliga stunder ihop och ett gott samarbete har redan påbörjats.

När klockan slog 16 var utbildningsdagen slut och jag hade lyckan att få en kvalitativ stund med en av mina bästa vänner, Julia. Hon var i stan över helgen (är från Håby, typ Munkedal egentligen) och då måste man ju passa på att sno till sig lite tid med henne. Det blev fika, skvaller och glädje.

Nu är jag riktigt trött, men måste hålla mig vaken genom I en annan del av Köping samt Life on Mars.


Kärlek!
/Elin

Kommentarer
Postat av: nattrafiken

underbara Ellen! jag var samtalsledare där i höstas och jisses vilket underbart projekt! hoppas ni får minst lika kul som vi hade ht-06! =)

/nattrafiken

Postat av: Elin

Det är härligt att bara höra lovord om Ellen! Ska verkligen bli en spännande och givande vår. Sedan kommer det väl förmodligen att fungera som en liten stjärna i den framtida CV:n... ;-)
Själv hade jag väl varit överlycklig om det funnits sådana grupper när man själv gick i åttan.

2007-02-05 @ 10:39:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback