London - here I come!

Tjoho! När jag kollar kalendern står det med stora, fina, gröna bokstäver LONDON på lördagens sida. YES! London, here I come!
Åker till Borås ikväll för att ta sällskap med mitt ressällskap (Ida) imorgonbitti till Landvetter. Ska verkligen bli kul!
Sist jag var i London var med mamma & pappa när jag gick i åttan. Ja, jag såg alla sevärdheter den gången. Detta betyder att jag måste göra allt annat än gå på museum denna gång, vilket i sin tur betyder: shopping. Nej, jag menar: SHOPPING!
Gissar att det blir en del slapp i diverse parker också, vilket jag tycker är en bra idé.
Nu vill inte jag att ni ska få fel bild av mig... Jag gillar museum. Har nästan klippkort på
Länsmuseet här i stan och grämer mig över att jag ännu inte varit ute i Mjellby. Men denna London-resa kommer nog bli ganska icke-finkulturell...

Packade först min weekendväska, men efter långt överläggande med Ida bytte jag till min riktiga resväska. Tragiskt om jag "råkar" handla för mycket så det inte får plats... men jag lovar, jag ska tänka på ekonomin. Det är ju trots att maj snart och CSN är ju inte alltför generösa denna månad :-(

Lovar att höra av mig om jag springer på en dator och har några minuter till godo.

Ta hand om varandra i valborg!
/Elin

On the road again

Tjaba tjena hallå.

Har lämnat Halmstad för en liten turné runt i Sverige. Ska upp till Umeå och jobba lite på lördag (skribent) och har gjort ett depåstopp i Stockholm för att hälsa på den fantastiske Jonne. Han är lika fantastisk som vanligt. Har spenderat dagen med lite shopping och aftonen med grillning i Hagaparken.

Gårdagens Ölbytarafton med Krigge blev en stor succé. Spänningen i att inte veta vilka öl man skulle få dricka och det fascinerande i att dricka en massa udda och tidigare odruckna ölsorter gjorde det hela till en helmagisk kväll. Jag hade slagit in alla Krigges öl i julklappspapper vilket fick honom att kalla onsdagen "Den bästa julen någonsin".

Att jag skulle upp kl 6.30 för att åka tåg i dag, torsdag, var... Inte bra.

När jag skulle kliva på bussen från Solna Centrum tidigare drog jag upp mina åkkuponger ur bakfickan. I samband med detta råkade en hundralapp slinka ur fickan. Detta lade jag inte märke till, utan fortskred med min busspåstigning. Hundralappen blåste iväg, bort från mig. Den var förlorad - om det inte vore en för superhyvens flicka i blont lockigt hår som jagade ikapp min peng för att ge den till mig. Det tyckte jag var supersnällt.

Nu ska jag sova.

Ciao

Björn

Att studera

Vilken aha-upplevelse föreläsningen om studieteknik gav!

Kände mig otroligt taggad inför nästa kurs när jag lämnade Q-huset igår. Sedan ska det väl erkännas att jag inte kom igång och pluggade den kvällen förrän klockan närmades sig 22,30, men det är ju en annan femma. Nästa kurs ska jag göra allting rätt från början.


Okey, vad sades då?

Jo, några självklara fakta gavs som inledning och då kände jag först att ?men det här vet jag ju redan?. Det handlar väl mer om att bli lite påmind bara.


För det första: motivation & studievilja - varför vill jag lära mig detta? Förmodligen så läser man en kurs för att man är intresserad, eller så kanske det är så att den här mindre intressanta kursen ges inom ett program och då är det helt enkelt så att den bara ska klaras av. Målet är ju examen.
Nästa nyckelord är självförtroende. Själv tyckte jag att det lät lite underligt, men faktum är att om Du själv inte tror att Du kommer klara tentan så är ju risken stor att Du faktiskt inte gör det.

Dock måste man i stundens hetta inse sina begränsningar vad gäller att plugga. Ingen är Supermannen (haha.. supermannen.. hehe.. åh, fyllemannen.. äsch.. jag har så tråkiga kopplingar ibland) i denna situation och man ska inte ta sig vatten över huvudet. Detta leder oss in på syftet med planering och planerade pausar.

Ta pausar.

OFTA!


Gör en realistisk planering med många pauser där Du får andas ut och hämta ny energi. Nu menar inte jag att Du ska pausa i två timmar för att se på tv, utan snarare fem minuter.
Förflytta Dig från skrivbordet, gå till köket, ta ett äpple, gå tillbaka. Eller kanske gå ut genom ytterdörren, ta en nypa luft och gå in igen. Detta räcker oftast.
Varför ska man då pausa så ofta?
Jo, för det är i pauserna hjärnan kan smälta intryck och nya fakta och sedan koppla upp dessa till olika associationer som Du redan har.

Om studierna för dagen består i att läsa så kan det vara realistiskt att göra detta i perioder på 20-50 minuter. Hjärnan orkar helt enkelt inte någon längre tid och det är ju onödigt att läsa i tre timmar om Du ändå bara minns de första 20 minuterna. Men genom pauser lurar man hjärnan lite när man hela tiden påbörjar en ny läsperiod.


Det som fascinerade mig mest under föreläsningen var att man kan öva upp sin läshastighet. Normal (eller vanlig) läshastighet är mellan 200 och 300 ord i minuten, men genom viss träning kan man fördubbla denna siffra. Ganska otroligt!

Sedan pratades det om repetition. Det bästa är tydligen att repetera högst 10 minuter efter att man lärt sig något nytt. Sedan ska man återigen göra en repetition efter ett dygn, en vecka och fyra veckor etc.

Att skriva mindmap under en föreläsning eller direkt efter att man läst en bok/ett kapitel är också en bra metod för att få kunskap att fastna i hjärnan och för att skapa egna tankebanor.
Tyvärr får ordet mindmap mig att tänka på min högstadielärare som alltid tjatade om denna metod. Fick nog något slags motstånd till detta då, men om studievägledarna på högskolan säger att det funkar så gör det väl det.. :-) Det sista var en parantes som Du verkligen inte behöver lägga på minnet.

Oj, det blev ganska långt inlägg idag, men jag tyckte att det var viktigt att ge lite tips inför slutet av terminen. Och jag måste verkligen rekommendera den här föreläsningen. Har en känsla av att den kommer igen till hösten, så passa på då.


Dagens låt får bli Röyksopp ihop med Karin Drejer (åh, vad jag gillar Karin!) i What else is there:elin
uppifr?Och självklart blir det en fulbild från helgens besök på Harrys i Uddevalla.. Sedan undrar jag om det bara är jag som alltid tar en massa underliga foton med underliga vinklar under en utekväll. Ska inte pina er med flera exempel (bara ett), men hur kul (eller bra) tror man att det ska bli om man håller upp kameran och tar bilden snett uppifrån? Chansen att få med det tänkta objektet (mig själv i det här fallet) är ganska liten..


Glöm inte solskyddsfaktorn!

/Elin - rapporterar direkt ur verkligheten.

Kexchoklad & Ölbytarafton

Vilken match det blev, Manchester United - Milan!

Har haft seminarium idag. Det var faktiskt inte särskilt kul. Inte alls faktiskt. Jag hade svårt att koncentrera mig på seminariet eftersom jag hade mycket viktigare saker att tänka på. Jag grubblade över hur jag skulle förvalta mina tillgångar. Jag ägde fem kr och ville få ut mesta möjliga njutning av dessa. Krigge hade rådfrågats under gårdagen och då föreslagit inköp av fem patroner (godis) på skolan). Efter många om och men beslutade jag mig dock för att investera i en kexchoklad på Ica Maxi. Jag tänkte att den skulle smaka gott till den halva flaska påskmust som jag hade kvar i kylen. Och se det gjorde den. Så här i efterhand när jag utvärderar mitt handlande är jag mycket nöjd. Kexchokladen var ett bra köp.

Imorgon, onsdag, vankas det Ölbytarafton hemma hos Krigge. Det skall bli mycket spännande. Vi skall köpa 12 olika öl till varandra som vi sedan ämnar dricka upp innan vi beger oss till kåren för att kolla om de har öl där. Förhoppningsvis har de det. Jag är mycket nyfiken på vad jag ska få för öl...

Nu ska jag nog ta en dusch innan jag lägger mig.

Om 20 minuter kommer det pengar på kontot! -83 står saldot på nu.

Hejdå så länge.

Björn

Kunglig bingo går i graven

Vi visste nog alla att det var för bra för att vara sant. Det var en dröm, en fantasi, en påhittad verklighet, som vi fick njuta av under två säsonger. Att det över huvudtaget överlevde två säsonger förvånar nog många av oss. Lyckan var ju total när det tillkännagavs att det skulle bli en säsong 2. Men nu har den gått i graven. Sista avsnittet av Bingo Royale (klickar Du på länken kan Du se programmet. Om & om & om igen!) visades i lördags och tårarna var nära flera gånger under den knappa timmen.
Så dåligt, men så bra.
Så löjligt, men så underhållande.
Så mycket reklamtv-varning, men ändå så mycket svt-känsla.

Smart humor kommer från public service. Jag tänker inte sticka under stol med att jag gillar public service. Det är ju program gjorda för publiken!

Tv är ju ett fenomen som det går att diskutera lääänge. Ris & ros kastas hej vilt och alla har åsikter om vad som är god respektive dålig television.

Ramlade in i reprisen av Stina igår och tyckte att det var ganska trevligt (undrar för övrigt hur många vuxenpoäng detta program medför till min lista!?). Annika Falkengren (SEB:s VD), Manuel Knight (hmm.. vem var killen?), Laleh och Plura (de sistnämnda ska väl inte behöva någon presentation?) var gäster och jag måste säga att Laleh verkligen strålade ut så mycket känsla och personlighet att jag blev helt stum. Hon poängterade flera gånger att hon inte ville vara för privat, men som en engagerad tittare hörde man mellan orden och kände äktheten i hennes svar. Inga klyschor här inte! Gillar! Och begåvad musiker är hon ju också.


Dagens plus & minus
+ vinjettmusiken till KOBRA. (bonusfakta: är man lite kreativ kan man göra en mix av deras vinjett som de sedan lägger som slutvinjett. Schysst!)
- regnet. Behöver väl knappast motiveras..

Ta hand om er!
/Elin

Guide till ESC - del 2

Nu har jag lyssnat igenom SAMTLIGA bidrag till ESC i år! Här sammanfattar jag de bidrag som är direktkvalificerade till finalen:

Bosnien Herzegovina:
Rijeka bez imena
Sån där vemodig Balkan-ballad som är klart bättre än genomsnittet. Finsmutsig video som tilltalar mig. I längden ganska tråkig, om än ganska rar.

Spanien: I Love You Mi Vida
Här har vi mjuktuffa pojkbandet Five, fast i mjukmjukt latinoformat. Det är alldeles fantastiskt omedryckande och lidelselöst. Jag vet inte om jag blir mest arg eller mest uttråkad av den här låten. En kille är väldigt lik Chippen, det är det enda roliga.

Irland: They Can't Stop The Spring
De första raderna skriver jag nu, efter att ha pausat cirka 10 sekunder in i låten. Den här kan definitivt vinna hela rubbet. Det är klassiskt irländskt folkligt, det är glatt, det är vackert, det är kultur, det är Irland. Nu ska jag lyssna igenom resten... och den blev inte riktigt så bra som jag trodde. Dock tror jag att denna gör sig väldigt bra live! Jag trodde den skulle skjuta iväg ordentligt på klassiskt irländskt manér mitt i låten, men den tar aldrig den riktiga farten. Vidhåller dock - given segerkandidat.

Finland: Leave me alone
Finland satsar även i år på rock, dock med en kvinnlig sångerska den här gången - Hanna. Just den här typen av rock är inte riktigt min kopp te, men låten håller fullgod standard för sin genre. Välproducerat och lyssningsvänligt. Borde hamna högt upp, även om jag personligen inte älskar det.

Litauen: Love Or Leave
Leave!

Grekland: Yassou, Maria
Åh, Grekland - med ett av mina ljuvaste minnen från Eurovision någonson. Minns Sagapo från 2002! Give the password! Det var tider... Så hur klarar sig grekerna i år?
Ja, redan de gamla grekerna var ju sliskiga strandraggare... Så varför överge ett sådant härligt könssjukdomsgivande koncept? Jag mår fysiskt illa när jag ser Greklands bidrag i år. Strandraggarsmörsliskplastäckelmusik när den är värre än värst. Usch usch usch usch usch usch usch. Usch!

Sverige: The worrying kind
Ja, detta håller ju faktiskt. Ett plus för den här låten är ju att den är så glad att den passar fint som vinnarlåt. The Ark är ju dessutom tillräckligt speciella för att sticka ut och bli ihågkomna. De borde kunna sluta Topp-10, och slutseger är ju inte helt uteslutet. Hoppas!

Frankrike: L'amour à la francaise
Fransk sköngladpoprock som faktiskt funkar riktigt bra. En av de bästa låtarna utan tvivel. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Den här är faktiskt riktigt bra.

Ryssland: Song #1
Här har vi ett bidrag som ska vara sexigt - och det lyckas väl rätt bra. I början av videon får man väldigt kort se en tjej i trosor, vilket jag uppskattade. Undrar om man får det på scenen också? Refrängen är helt ok, tjejerna fina och låten ganska välgjord. Det lär ramla in många röster på att en av de tre tjejerna har en gigantisk glugg, samt att de har ett coolt dansparti mitt i låten. Den här låten slåss om slutsegern! Glugg, dans och sex - det kommer man långt på.

Tyskland: Frauen regier'n die Welt
Här har vi en tysk som vill vara Dean Martin. Hur tänkte de här? Tolkar jag med min skoltyska låttiteln korrekt sjunger han om att kvinnor styr världen... Det fattar väl vem som helst att han bara sjunger så för att få li........

Ukraina: Dancing lasha tumbai
Vad får man om man blandar Grynet, 15 rullar aluminiumfolie, ett dragspel, några påsar lustiga svampar, ett intergalaktiskt lussetåg och en mikrofon?
Svaret är häpnadsväckande.

Storbritannien: Flying the flag
Dear Lord! Detta var verkligen uselt. Totalt skräp. Man måste vara ha en sjuklig fäbless för flygvärdinnor för att gilla detta. Hemskt uselt. Va? Jag är mållös. Hallå? Gud. Jag menar, flygvärdinnorna var ju inte ens särskilt lättklädda. Nej, nej nej...

Rumänien: Liubi liubi, I love you
Nej nej och åter nej. Vad är det här? Vad gör du i finalen? Jag blir bara trött och sur.

Armenien: Anytime you need
Den som gillar det här på riktigt är inte längre min vän.

Mina Personliga favoriter (Sverige borträknat) är:
1) Frankrike
2) Ungern
3) Ryssland
4) Polen
5) Makedonien (här var det tuff konkurrens)

Albanien är på sätt och vis den största favoriten, men det bidraget är helt enkelt FÖR bra...

Phew...

Björn


Guide till ESC - del 1

Phew... Söstra mi... Efter en sällsynt välspelad Betapet-match mot min lillasyster skickade hon en länk med alla bidrag till kommande Eurovision Song Contest. Hon undrade vilka jag gillade... Nu har jag tagit mig igenom hela fältet till Semifinalen.

Här sammanfattar jag därmed alla bidrag i Semifinalen:

Bulgarien: Water

Ronja Rövardotter vs Safriduo i någon slags underlig technohybrid. Vem kom på den idén?


Israel: Push the button
Semifinalens konstigaste låt med en blandning av allt, med extra allt. Ingen glömmer - ingen röstar heller? Jag uppskattar detta, i sammanhanget. Det är rock, det är rap, det är allt därikring och mittemellan.


Cypern: Comme Ci Comme Ca

Är vad den heter.


Vitryssland: Work your magic

Inledningen i videon påminner ganska mycket om Electric Six "Danger! High Voltage!" och musiken känns dramatiskt Bond-filmsspännande... En vacker dam... Riktigt lovande!

Sen kommer en snubbe som ser ut som en blandning mellan Olof Guterstam och Darin och stönar på knagglig engelska. Det växer lite avsmak i munnen, särskilt som det här känns som en låt som faktiskt verkligen kan vinna hela skiten. Jag gillar det inte. Plastruffig pojkbandsrock funkar helt enkelt inte för mig.


Island: Valentine Lost

Videon är en Isländsk version av Red Hot Chili Peppers "Scar Tissue" (kanske lite Radiohead "Karma Police" också). Snubben som sjunger är ful och risig, och låten är en menlös tråkrocklåt. Islands Scorpions?


Georgien: Visionary Dream

Inledningen av låten och videon känns lite som en reklam för bindor. Tjejen som sjunger är ruskigt lik tjejen från Utah i Prison Break som "Tweener" liftar med och blir kär i. Låten är lite etno, vilket förtjänar respekt. Inget som fastnar dock. Ganska lamt helhetsintryck.


Montenegro: Ajde Kroci

Här har vi tydligen Balkans tonårs-Bon Jovi. Den här snubben är dock lika mycket Bon Jovi som Chippen är Beckham.

Schweiz: Vampires are alive

Jag fattar ingenting. En vampyrsång? Introt på videon är lite coolt.En häst, eld, monster... Men sen är hela låten menlös och sömnig. Snubben som sjunger är djäkligt lik Sean Hayes (som spelar superfjollbögen i Will & Grace). Nästa!


Moldavien: Fight

Inledningen fångar mitt intresse. Det känns etno, det känns Audiobully (ja, rent visuellt), det är fiol, det är en tjej, det är nåt som ser ut som springande huliganer... Sen börjar tjejen sjunga, och de som sprang är kontorsnissar med vita skjortor. Låten är helt värdelös. Varför gör man en sån här meningslös totalt ickeunik dålig låt? Usch.


Holland: On top of the world

Musiken i början känns lite Toni Braxtons "Unbreak my Heart" blandat med inledningen på "Don't speak" med No Doubt. Låten är bara usel. Fast det är fruktansvärt roligt med folk som tror att man kan sjunga på holländska... Schhrrrrschjhjschhrrcchchchchhrch....


Albanien: Hear my plea

So far är detta min vinnare! My God! Den här snubben har mod. Att se ut så... att ha den frillan.... den mustaschen.... de kläderna.... Respekt! Låten är mycket underlig, men det spelar mindre roll. Vilken kille! Ha ha ha... Bara han inte rakar bort mustaschen. Detta är... speciellt.


Danmark: Drama Queen

Fy för den lede. Danmarks After Dark, fast i soloformat. Pölsemännens svar på Christer Lindarw är dock så tafatt och blek att man häpnar. Riktigt, riktigt katastrofalt hemskt.


Kroatien: Vjerujem U Ljubav
Inledningen känns antingen som soundtracket till någon mjukporrfilm eller någon gammal Peter LeMarc-dänga, vad man nu lättast relaterar till. Men Balkans Rikard Wolff övertygar inte. Det här är nog den sämsta låten hittills.

Polen: Time To Party
Oj. Första intrycket är att det kan vara lite Aguilera (den senaste versionen) över detta, sen kommer en mörkyad kille som vill vara P Diddy (men blir mer som en svart Right Said Fred) och befaller "Let's party! You got the right to Party!", sen blir tjejen lite för slampig, t.o.m. för att vara Aguilera. Sen blir tjejen ändå lite Aquilera och killen försöker vara Seal/Gnarls Barkley istället. Sen går han som tur är tillbaka till att försöka vara den svarte Right Said Fred och tjejen till att vara slampig. Det här är inte illa alltså. Kan vinna. Får gärna vinna för mig. Go Polen!
Ebonyyyyyyy and Ivoryyyyyyy, live together in perfect harmonyyyyyyyy... Eller vad säger du, Jon?

Serbien: Moltiva
Detta är verkligen jättekonstigt. Vad gör Ronald McDonald på scenen? Lite etno. Tjejen sjunger rätt bra och låten är faktiskt inte så pjåkig i sammanhanget. En slags powerballad. Men den är bara bra i den fjärde femtedelen av låten där hon tar i lite. Resten är bara tråkigt. Men tjejen ser läskigt arg ut. Hon ser ut som någon som är jättebra på att skälla på folk. Jag blir lite rädd för henne. Som en arg katt ser hon ut!  Hade det varit en söt eller snygg tjej hade den kanske kunnat vinna.

Tjeckien: Mjala Dama
Undrar om låten handlar om Mjällkvinnan? Dags för lite "hårdrock" igen. Långt hår och svarta kläder. Sjunga med mörk och raspig röst. Men allvarligt? Det händer ju inget på hela låten... Det HÄR är nog sämst hittills... My God. Sömnpiller.

Portugal: Dansa Comigo
När lationmusik låter som allra minst spännande låter det så här. Paradisio i skolfrökenformat sjugner portugisisk P4-musik som hemmafruarna lyssnar på när de lagar mat. Inte jag.

Makedonien: Mojot svet
Sto posto te ljubam, sto posto e da!
Makedonien kommer för alltid ha en varm plats i mitt hjärta efter XXL:s framträdande år 2000. I love you 100%, yes I do! Stora förväntningar på detta bidrag alltså. Men Karolina levererar inte hela linan. Det är helt ok för att vara etno, inte mer. Jag är lite, lite besviken. XXL - kom tillbaka! Jag älskar er hundra procent, ja det gör jag!
Tillägg! Låten växer med några lyssningar...

Norge: Ven a bailar conmigo
Nån norsk Lill-Babs försöker vara latinosexig tillsammans med två norske gutter med uppknäppta skjortor. Det går verkligen inte bra.

Malta: Vertigo
Videon ger mig riktigt sköna Army Of Lovers "Give My Life"-vibbar! Ambitiöst och faktiskt ganska bra powerlatino. Malta brukar ju alltid ha någon jättetjock operadonna som sjunger någon smäktande ballad och alltid får underligt massa poäng. Men detta var något nytt. Klart bra!

Andorra: Salvem el món
Här är några skejtpunkare som vill vara typ Blink 182. Jag tycker inte det är jättesexigt när sångaren sneglar under lugg. Musiken är inget extra heller. Suck...

Ungern: Unsubstansial Blues
En låt som utmärker sig. Den är nämligen lite bluesig. Tjejen har en rätt skön röst. Kanske den första låten av alla som jag skulle kunna tänka mig att lyssna på "seriöst", för att den är trevlig att lyssna på. Frågan är hur den håller i tävlingen...

Estland: Partners in Crime
Detta är så torrt och själlöst att jag inte orkar lägga ut någon mer text på skräpet. Vem kommer bry sig om detta? Billigt och dåligt.

Belgien: Lovepower
Ett udda bidrag. Rent och skärt 70-tals gladfunk. Svänger lite granna och sprider lite glädje, men långt ifrån klockren. Mellanbra, i sammanhanget.

Slovenien: Cvet z juga
Lite fantasilös halvpower-halvopera-halvetno. Låter typ likadant som alla andra sådana låtar. Finalen var rätt bra, mest för att låten var slut, men ändå.

Turkiet: Shake it up Sherekim
Turkiets Justin Timberlake ser mer ut som Andres Esteche och kan säkert vinna hela klabbet med sin svängiga shake-visa. Jag blir personligen ganska oförtjust, men fruktar att detta bli en dansgolvsplåga under våren/sommaren. Jag slipper dock gärna!

Österrike: Get a life - Get alive
Ganska välproducerad poprock med en snubbe som ser riktigt pantad ut, ursäkta uttrycket. Bättre i versen än refrängen. Potentiell vinnarlåt, dock utan att vinna min sympati. Välgjort, men själlöst.

Lettland: Questa Notte
Hög hatt är respekt. Visserligen. Här är en hel grupp med snubbar i jeans, vit skjorta, svart kavaj och hög hatt som sjunger någon slags ballad. Det känns väldigt fel. Jag gillar hattarna, det är allt.

Resten av låtarna presenteras i helgen.

Håll ut.

Björn


Plugga ska man tydligen göra också..

tv?ttEfter snart tre år som student i Halmstad (plus ett år i Vänersborg) har jag insett en grej: Man ska tydligen plugga lite då och då.
Detta ska uppenbart göras mellan allt trevligt sällskapande, tv-tittande, tvättande, bakande, solande på Tylösand, hängandes på diverse balkonger runt om i staden samt lunchandes på Börje Olsson skafferi.
Pyttsan heller!
Jag har nämligen även insett att det är aldrig så roligt att utföra vardagssysslor i hemmet som när man borde sitta djupt försjunken i en bok. Så idag har jag både tvättat och bakat muffins. Kreativiteten tog tag i mig klockan 11,30 och de improviserade muffinsarna (konstigt ord i plural)  blev fyllda både med kanel, äpple och banan. Mmmmm... säger jag!

Sedan var jag tvungen att hämta tvätten, vika densamma och bläddra lite i HallandsPosten. Klockan sprang iväg och helt plötsligt var det dags för lunch. Sagt och gjort.

Läste en stund innan eftermiddagsfikat väntade hemma hos Anna och efter detta har jag faktiskt läst flera sidor samt funderat på vilka frågor jag ska ha med i min RET.
Har ni skrivit en RET någon gång?

Det är min första nu och jag har förstått det hela som att jag ska både formulera tre frågor, besvara dem samt bedöma dem. Och enligt instruktionerna så "har du kommit en bra bit på vägen om du inser att formulerandet är svårare än besvarandet". Hmm... jaja, det ska nog lösa sig.
Måste säga att jag gillar idén med att undersöka och besvara frågeställningar inom en fempoängskurs som jag själv formulerat till skillnad från att göra en hemtenta som x antal studenter redan besvarat före mig under flera terminer.

Imorgon ska vi ha ventilationsdag. De är så roliga ibland, de kursansvariga; bara för att vi har en lite "flummigare" kurs än vanligt så ska allt helt plötsligt vara så känslonära och uttryckande som möjligt. Vi ska alltså ha en ventilationsdag istället för en vanlig kursutvärdering i pappersform, trevligt med ombyte!
Kursen handlar, som jag nämnt tidigare, om estetiska läroprocesser inom skolverksamheten och ska motivera oss till att ta in musik, drama, konst och slöjd i de teoretiska ämnen.

I dagens individualistiska samhälle är detta något som verkligen känns vettigt och behövligt. Vi behöver fokusera mer på känsla och gemenskap än på hårdfakta och isolering. Härligt!

Imorgon bär det av norr ut!
Njut av fredagskänslan som ska infinna sig på andra sidan natten.
/Elin

I fought the law... and the law lost

Onsdag var... är ju faktiskt min bloggdag den här veckan. Det hade jag glömt lite. Men min onsdag är inte slut än. De flestas onsdag är kanske slut, men som sagt, inte min. Inte förrän jag har bloggat klart.

Onsdagen ja. Den har innehållit såväl nytta som nöje. För ovanlighetens skull har jag både haft och gått på föreläsning idag. Det var rätt trevligt. Jessica bjöd på en godisbit och vi fick leka med typ stort lego i en slags grupprocessövning.

Kvällen erbjöd lite 25-årskalas för Kristian hemma hos Kristian och hans Malin (min f.d. c-uppsatspartner). Det var en trevlig kväll som innehöll god tårta samt lite sällskapsspelande. "Med andra ord" hette spelet som att går ut på att man ska beskriva en massa ord typ helt enkelt ungefär liksom. Typ att man ska beskriva "spegel".... "Något typ glas som man kan se sig själv i" skulle det kunna låta då.

Några av de bästa beskrivningarna/svaren:

- Något som killar har på sig när de har sex, som de brukar glömma....
- Strumpor!
(Kondom)

- Inte Thailand!
- ???
(Taiwan)

- Stad i England....... Den börjar på V.... och ett v till....
(Wales)

Ja, det var en trevlig kväll helt enkelt. Men sinnestillstånd kan snabbt förbytas i en stad om Halmstad. Vänskapligt gemyt kan snabbt bli till panikslagen spänning. Jag, Kristian, Malin och Hanna bestämde oss nämligen för att ta en tur till Kårpuben för att se vad som försigick där. Eftersom vi var fyra personer på tre cyklar föll det sig så att jag skjutsade Hanna på en cykel.

Vi var på väg från klotet och när vi passerade Netto (vid Nyhem) fick jag så mycket enegi i benen att jag bara var tvungen att köra om den framförvarande bilen som kröp fram längs vägen. Det hela skedde i en högersväng (ut mot Laholmsvägen). Kristian och Malin hakade ivrigt på i den djärva omkörningen.

Vad möter oss då när vi; 1) cyklar på fel sida vägen 2) cyklar utan lyse 3) skjutsar en person.... om inte en polisbil.... Polisbilen tutar frenetiskt, tvärbromsar och gör en U-sväng för att ta upp jakten...

Min spontana reaktion var att stanna och invänta farbror polisen för att be om förlåtelse.
Jag var dock ensam om den tanken. Kristian accellererade nämligen likt en rymdraket i en desperat flykt mot Nyhem. Malin var inte långt efter och min pakethållar-passagerare hade slängt sig av cykeln för att till fots fly mot samma fristad... Jag bestämde mig för att fly jag också. Polisen fann oss aldrig.

Jag vet inte om jag riktigt får fram någon sensmoral i detta... Men ändå... Cykla inte utan lyse när det är mörkt! Skjutsa inte! Det får man nämligen inte!

Mats har dessutom lärt mig att man ska försöka undvika att cykla om man har druckit öl. Det är också klokt. Gör inte det!

Annars... Pepsi med äppelsmak är verkligen odrickbart. Jag kan verkligen inte förstå hur det kan säljas. Jag drömde inatt att jag ledde ett tv-program som utredde om det var någon skillnad mellan påskmust och julmust. En kvinna från Spendrups berättade att de inte hade någon persikojuice i påskmusten, att det var den stora skillnaden. Det hela var en stor nyhet.

Nu är det läggdags. Som en present till mig själv har jag diskat. Tänk vad glad jag ska bli när jag vaknar och ser att all disk är diskad.

Jätteväl mött!

Björn

En bra dag

Litteraturseminariet är nu avklarat och det hela firades med hembakade kakor och kaffe hemma hos Anna. Ett mycket trevligt initiativ av henne tycker nog vi alla. Mer sådant!

Imorgon ska jag ta tag i examinationen för denna delkurs samt börja fundera över helgens händelser. Är ledig från fredag eftermiddag och känner en längtan efter att resa norr ut och det verkar som att det är en bra helg att passa på att åka hem innan sommaren tar tag i en för mycket och man bara vill slappa i här i stans parker.
Fast i så fall borde jag nog ta med lite litteratur att läsa på tåget så jag inte behöver sitta sista dagen, utan kan känna lugnet innan nästa kurs.

Läste på
Kårens hemsida att de ska ha ett föredrag om hur man pluggar effektivt på tisdag. Funderar stark på att gå dit och lyssna för att få lite tips. Jag tror väl egentligen att jag har en ganska bra studieteknik, men ibland behöver man veta hur man får upp motivationen.


Ta hand om er!
/Elin


So long, spring...

Jaha, nu verkar våren ta uppehåll på obestämd framtid. Det har varit härliga dagar annars. Särskilt gott var det att för andra gången i år sola och bada på Tylösand i söndags. Nu sägs det dock vara kyla på väg. Jag gillar det inte.

Jag såg en konstig grej på Ica Maxi idag. Pepsi med äppelsmak. Eftersom jag är en nyfiken och spännande människa bestämde jag mig för att slå till. Men jag kommer aldrig mer köpa Pepsi med äppelsmak.

På Ica Maxi kunde även köpa ett åttapack av Abbas Fisk & Skaldjursbiffar för enbart 19.90 kr. Erbjudandet var enormt lockande och så här i efterhand kan jag inte förstå varför jag inte slog till. Imorgon ska jag bannemej köpa mig lite Fisk och Skaldjursbiffar.

Viktigaste lärdomen från helgen är annars att Reimersholms Svartvinbärsbrännvin tillsammans med välkyld Hustler gör en fantastiskt välsmakande drink.

Jag är väldigt trött.

Hörs i veckan.

Björn

Sista valdagen

Sista valdagen har börjat övergå till kväll och jag hoppas att alla nu gjort sitt val inför höstens studier. Jag står fast vid min redan utstakade väg i programdjungeln och har även sökt en kurs i franska för nybörjare på högskolan. Kursen ger i och för sig inga högskolepoäng utan ska väl mer fungerande som lite förberedande och matnyttig för en sådan som mig som läst franska på högstadiet och bara vill bli bättre på de där kunskaperna som ligger och gnager långt in i någon av hjärnans vrår (oj, vilken lång mening det blev..). Håller just nu tummarna för att schemat kommer passa ihop med föreläsningarna i religion som jag "egentligen" läser till hösten.

Helgen har varit helt underbar och våren verkar har bestämt sig för att stanna. Ett stort trovärdigt bevis för detta måste ju vara att Picassoparken är knökfull med folk som grillar, kastar kubb, ligger och läser eller helt enkelt bara är. Själv har jag spenderat en svettig dag på balkongen ihop med ömsom kurslitteratur och ömsom sudoku. Måste ju bättre på solbrännan från Marocko och jag tror faktiskt att jag lyckats ganska bra idag.

Igår blev det inte lika mycket solande då jag jobbade hela dagen på Indiska. Galet snygga sommarkläder! Det blev lite shopping i form av vita leggings, ett grått linne och en silvergrå scarf. Premiäranvändande av de inhandlade plaggen gjordes redan på lördagskvällen då det först var jobbfest med tjejerna som arbetar i kassan på Ica Maxi. Tävlingar och jättegod mat blandades med vin och det där PlayStation-sing-star-spelet. Hmm... alltså, jag vet att jag inte kan sjunga, men hallå?! Ja, jag var ju i alla fall inte sämst.. hehe..

Sammanstrålade med Anna, Melina, Johan, Pierre & Calle för dansant besök på The Café. Otroligt bra och blandad musik. Allt mellan Håkan HellströmJohnny Cash :-)


Dagens (nattens) dramtikinslag får Grand Hotell stå för. När jag svänger runt hörnet från Kungsgatan in på Kaptensgatan möts jag av blinkande blåljus och flera mindre små folkskaror. Som många hört under dagen så har det alltså brunnit på hotellet och man fick evakuera de övernattande gästerna.
Självklart stod man som ett annat fån och glodde bakom köksfönstret efter att jag sparkat av skorna och slängt av den icke-existerande jackan (ja, jag chansade och tog ingen jacka igårkväll när jag skulle ut. Det är sommar det!). Konstigt det där med nyfikenhet... vad jag hört har i alla fall ingen skadats, men jag har ju bara kikat på HallandsPostens
artikel i ämnet. Borde nog kolla lokalnyheterna ikväll..


Söndagslåten för denna vecka blir Säkert! med Vi kommer dö samtidigt. Mer glädje får man leta efter..

 

Gå ut och va glad!
/Elin

Till Elin>> ;-)Alltså jag funderade på hur många jag ville erkänna detta val av låt för.. och ähm.. jaja, Britney är ju Britney.. hehe.. ja, Elin, det var tider det!Just den låten vill jag nog snart kultförklara och ha som ett ordinarie inslag på spellistan.. haha.. Kram på dig gumman!  (blir lite förvirrad av alla Elin, men jag antar att det är Elin-Elin som stod bredvid när valet av låt gjordes..)

Duschglädje

Det hände nyss en kul grej i duschen.

Jag hade tvålat in hela kroppen och stod och beundrade min ståtliga lekamen i badrumsspegeln. Timmarna i solen på Bolmens hade minsann givit lite färg på bringan. Jag förundrades över hur extra snygg jag såg ut där jag stod alldeles blöt, intvålad och nybränd och spände mina muskler.

Plötsligt kände jag en skarp och ytterst obehaglig tvålsmak i svalget. Instinktivt började jag harkla mig, varpå det kom bubblor ur min mun. Några få, men ack så vackra såpbubblor seglade ner mot badrumsgolvet och det hela var mycket fascinerande. Och ganska roligt.

Ja, det var bara det.

Nu ska jag ägna mig åt en dryckesexperimentell afton.

Tjohej!

Björn

Dumhet & Ohälsa går hand i hand

Så var man tillbaka i vardagen igen, efter påskresan till England.

Resan var riktigt lyckad må jag säga. Det var många trevliga stunder och jag måste säga att livet som utbytesstudent verkar sweet. Förvånansvärt hur fort det gick att känna sig som en av alla andra. Kom snabbt in i gemenskapen och det kändes som att jag hade varit där betydligt längre än bara några dagar när jag lämnade Worcester.

Jag bär dock inte enbart med mig minnen från min Englandsvistelse, jag dras även med en envis fotskada. Att hoppa ut från köksfönstret på andra våningen var verkligen en jättedum idé. Jag minns att jag i färd med att hoppa började ångra mig eftersom skaderisken kändes alltför överhängande. Men så började Martin myndigt och bestämt ropa att jag INTE skulle hoppa. Samtidigt kom Ricardo fram och hetsade "You can do it! You can do it!"... Jag kände trots mot Martins mogna myndighet och valde att uppslukas av Ricardos uppmuntrande tillrop. Det var ett felval. Jättedumt.

Jag landade på ena hälen och kan fortfarande inte sätta ner den när jag promenixar. Den läker för varje dag, men det är en mental pina att inte vara frisk. Seriepremiär med Vapnö ikväll, men den missar jag ju. Buhuuuu.... Det är så synd om mig. Jag är så dum. Varför är jag så dum? Ååååhhh....

All respekt för Ricardo, men i framtiden ska jag i första hand använda mig av Martin som konsult i frågor gällande uthopp från fönster.

Imorgon ska jag spela beachvolley på Bolmens hela dagen. Jag borde låta bli. Men det kan jag inte. Varför är jag så dum?

I onsdags glömde jag nyckelkortet (som vi har på Gamletull) när jag skulle dra till skolan. När jag senare var på väg hem igen ringde jag Securitas för att ordna så att de kunde släppa in mig. För att bli insläppt av Securitas krävdes pengar (200 kr) och legitimation. Jag hade pengar, men ingen legitimation (den var kvar i lägenheten). Då kunde inte Securitas skicka någon. Enda sättet var att få dit polisen också, vilket jag inte orkade styra med. Jag gick och sov på Bredis soffa istället (Tack Bredis!), för att bli insläppt av vaktmästaren följande morgon istället. Gratis.

Extra info: Gamletulls nyckelkort går utmärkt att tvätta i maskin. Bra att veta för de som har bråttom att slänga in sin tvätt i maskinen och inte orkar leta efter föremål i byxfickorna.

Grattis till Jonne som fyller år idag! Jonne är mannen som det sjungs om  i
särlekssången. Särlekssången var en avskedsgåva till Jon när han lämnade Halmstad och IVP för att läsa till kiropraktor i Stockholm. Jon Wassbäck = Juha Wass. Kärt barn har många namn...

Jag har absolut ingen aning vad jag ska göra efter sommaren... Plugga i Halmstad? Kanske... Kom precis på att det börjar att brinna i knutarna gällande att söka kurser. 15 april är ju sista ansökningsdag... Får ta och leta upp något intressant, så att jag åtminstone har alternativet att plugga när det vankas höst.

Det enda som är positivt med skadan är att den är rolig att skämta om...
Att det är ett hälvete att vara skadad...
Att den ska vara glad, som har hälsan i behåll (se variant i rubriken)...

Tur att man är rolig.

Och nej, Elin... Jag har fortfarande ingen cykel. Om ingen ger mig en innan måndag måste jag köpa en. Usch. Anyone?

Glad hälg!
(Och en extra födelsedagshälsning till Jonne)

Björn

Meningen med morgontidning

I en vecka var jag utan HallandsPosten. För sex månader sedan hade jag nämligen blivit pålurad en sådan där prova-på-prenumeration till ett ganska bra pris och nu hade perioden alltså löpt ut. Tänkte först försöka vara utan morgontidning, för om man tänker efter; hur mycket vettigt står det i den som man inte får ta del av genom EKOT-sändningarna och tv-nyheterna?
Men i alla fall, så ringde det ju så klart en kille från HP och undrade om jag ville fortsätta. Och jag ska vara ärlig nu: Det är ganska trevligt att ha en morgontidning att bläddra i till frukosten... så ja, jag erkänner, jag förlängde min prenumeration. Frågan man nu ska ställa sig är följande: Hur många vuxenpoäng är detta värt?
Ja, det är ju färre än att betala tv-avgift måste jag ju påstå (som jag för övrigt gör!) och det måste ju vara betydligt fler än att ha ett ICA-kort. Eller?


spelareJag & Elin var grymma igår bakom skivspelarna! Dock fick vi en smärre chock av beskedet att Stora golvet skulle vara stängt och att vi då var tvunga att kunna tillfredsställa alla sorters av dansanta behov.
Kanske detta inte riktigt uppfylldes då vi efter att folk önskat Black eye peas ungefär 20 miljoner gånger isåg att: nej.. vi har inget med dem (alternativt kan Du som läsare tolka detta som "nej, vi vill inte...").
Men jag såg flera lyckliga ansikten när Turbonegro blandades med Jackson 5, och killen som kom fram skinandes som en sol när We're from Barcelona spelades gjorde mitt hjärta varmt.Denna spännande torsdag kommer blir en helt vanlig dag. Om det nu finns några sådana...? Jag har en lång lista på saker
*jag borde göra
*ska göra
*borde redan ha gjort
*vill göra
*planerar att göra
och
*saker jag definitivt ska ha gjort när dagen är slut men som inte kommer bli gjorda.. 

Börja läsa kurslitteratur är en sådan typisk sak som verkligen borde göras. När man börjar en kurs känns det så långt till det där litteraturseminariet, men nu helt plötsligt är det mindre än en vecka kvar och jag har alldeles för många böcker jag borde läsa/skumma sammanfattningen på.

Tvättmaskinen snurrar för fullt, vilket är ett bevis på att jag inte suttit framför datorn sedan jag drog mig ur sängen och jag har faktiskt en plan på att gå till Netto och inhandla müsli, ägg (ska baka!) och bröd. Det får förresten bli dagens motion..

Trevliga torsdags hälsningar!
/Elin

Påsk på Pepes

pepesNjöt av fredagskvällen genom att dricka lite vin och fördjupa mig i Marcus Birros senaste diktsamling - 43 dikter . Verkligen inte ett kreativt namn på en diktsamling... men han har ju å andra sidan faktiskt givit ut en diktsamling - till skillnad från vissa andra, så jag ska väl inte ens klaga. Skön kväll i alla fall. Ska väl även erkänna att halsen var något torr morgonen efter och att de tre timmarna på Indiska var något hetsiga på grund av det eviga vattenklunkandet.
Folk var för örvigt helt shoppinggalna på påskafton! Underbara vårkläder inhandlades av alla och undertecknad fick gömma plånboken långt ner i väskan för att inte själv falla för frestelsen.

elin p? pepesg?ngetBåstad fick kvällen till ära fint besök i form av mig själv, killen och några kompisar. Trevligt festande på
Pepes Bodega (misstänker att de bygger om sin sida, men den funkar säkert om ett tag...) där Paul Simon's hit You can call me Al fick bli kvällen stora överraskning för de dansanta benen.


ikeahyllaIkea. Jag säger bara Ikea. Har byggt ihop två GORM-hyllor idag och Ikea ska väl ha en eloge för sin otroligt enkla, men ofta (?) fungerande (?) design. Hyllorna blev självklart snea, men jag har beslutat mig för att anse att det är källargolvet som är snett. För hur svårt kan det vara att få ihop en hylla?
Inte speciellt, så därför är det inte mitt fel att hyllorna är något icke-lodräta.. det är golvets fel.
Ett källarförråd ska tydligen rensas då och då, alternativt: man ska inte tänka: jag ställer grejerna här så länge medan man flyttar in. Har själv blivit fast x antal gång längst in i förrådet och insett det svåra i att krångla sig ut när lampan slocknar på grund av den automatiska strömbrytareffekten. Mmmm... då känner man sig inte vidare rolig..

Så idag har det blivit en liten gång genom alla grejerna och jag har slängt allt som inte är till någon som helst nytta. Hittade även en tv-bänk och ett cd-ställ som säljs till högstbjudande (självklart är det meningen att jag ska ha en snygg bild här på möblerna, men om ni kollar i en gammal ikeakatalog så heter tv-bänken OPPLI i björkfanér och cd-stället är i samma färg och det finns plats för ganska många skivor.. ).
På tal på köp&sälj: Har Du hittat någon bra cykel än Björn?


Ta hand om er tills vi ses på onsdag! Jag & Elin spelar skivor på Lilla golvet. Och jag kan nog redan nu utlova att vi ska lägga på alla möjliga och omöjlig låtar som passar in under popgenren.

/Elin

Liten rapport från England

Jag har nu befunnit mig i landet England några dagar. Kom ju i onsdags morse och nu är det plötsligt lördag morgon/förmiddag/eftermiddag. Efter två dagar i London lämnade jag, Jonne och Martin huvudstaden igår (fredag) för att bege oss till Worcester (uttalas Woster!) där Martin bor och verkar som svensk utbytesstudent.

Worcester (uttalas Woster!) är en lagom halvhåla några mil utanför Birmingham som man i egenskap av student på Högskolan i Halmstad kan studera i som utbyteststudent. Spenderade fredagskvällen på studentboendet för lite öldrickande och allmänt samkväm. Det var riktigt trevligt.

Tänkte sammanfatta de starkaste intrycken från Englandsvistelsen so far:

Sovtjejen
I vår åttabäddars sovsal på vårt Hostel i London bodde en mystisk tjej. När man än kom in i rummet låg hon i sin säng och sov. Kl 12, kl 15, kl 20, när helst.... Hon låg där. Och hon låg alltid djupt nergrävd under täcket så att inte ens huvudet syntes. Hon måste ha haft riktigt kul i London. Hoppas hon drömde något trevligt...

Bombhotet
När vi kom till Birmingham igår gick vi till det stora shoppingkomplexet Bullring. Martin skulle köpa en skjorta han hade spanat in på fcuk. Eftersom vi kom direkt från London och hade en massa väskor med oss och dessutom var ganska ofräscha ville jag inte gå med in i butiken, utan valde att stanna utanför och vakta väskorna.
När Martin och Jon sedermera gick in i butiken kände jag för att busa lite, så jag sprang iväg och gömde Martins väska en bit bort. Sen ställde jag mig vid väskorna, vänd bort från dessa, och pillade med mobilen. När Martin skulle komma tillbaka skulle han tro att väskan blivit stulen... Jag höll givetvis alla väskor under uppsikt, men efter ett par minuter såg jag en säkerhetsvakt borta vid den gömda väskan som snackade intensivt på sin walkie talkie och försiktigt och nervöst rörde sig kring väskan... Jag fick springa bort och förklara att det var min väska. "Oh thank God!" suckade den lättade vakten, men verkade aldrig riktigt släppa oss med blicken sedan... Synd på ett så kul bus.

Plastbollen
I Sverige är ju såna här plastfotbollar helt värdelösa. De duger ju inte till något eftersom de bara flyger och far i alla möjliga och omöjliga banor. Att trixa eller lira med sådana bollar är därmed utsiktslöst. De engelska är dock annorlunda! Vi köpte nämligen en sådan boll för £2 och sedan stod vi timvis i Hyde Park och briljerade med våra bolljongleringskonster.

Ruter 3
Ska vi gå ut? Ska vi inte gå ut? Ska vi gå ut? Ska vi inte gå ut? Efter att ha åkt bort till Stamford Bridge (Chelseas hemmaarena) för att beskåda CL-mötet mellan Chelsea-Valencia på en närliggande pub befann vi oss i onsdags kväll i allrummet på hostelet och sänkte några fler pilsner. Timmen var hyfsat sen och utgång kändes mer och mer avlägset. Ambivalensen gällande utgångsbeslutet utmynnade i ett slutgiltigt avgörande där jag lade upp 8 spelkort på bordet. Om Martin kunde gissa exakt rätt vilket något av kortet var skulle vi bege oss ut på lokal. "Ruter 3" suckade Martin, varpå första kortet vändes... varpå vi begav oss ut i Londons nattliv.

Outfits
Det finns någon slags standardklädsel för engelska flickor som ska ut och festa. Den är väldigt populär. Men alla är inte ämnade för kortkortkortkorta kjolar och korta, tajta toppar... Tycker jag åtminstone. Men smaken är ju som baken - synlig.

Morgonpigg Jonne
Vi skulle upp tidigt igår (fredag) för att lämna London. 06.50 hade vi bestämt. Jag och Jon sov i samma rum, Martin i ett annat. Jon fick ansvar för att sköta väckningen med sin mobil i vårt rum. Han ställde alarmet noga kvällen innan. Med svensk tid... Jag blev jättelycklig när jag väckts av Jonne, klätt på mig och börjat småpacka - när jag kollade klockan och såg att den var 05.55... Dumjon.

Humorlös vakt
På studentområdet här i Worcester (uttalas Woster!) har de en konstgräsfotbollsplan, som dock är inhängnad med ett cirka tre meter högt stängsel. Efter ankomst till Worcester tog det så klart inte lång tid för tre fotbollssugna svenska pojkar att ombytta bege sig till denna förnäma lekplats för att sparka lite boll. Till vår fasa var dock planen stängd för dagen! Vi fick helt enkelt utnyttja våra eminenta klättringskunskaper för att ta oss in på planen för att leka. Efter en timme kom en arg vakt och beordrade oss att genast lämna planen. "But all the gates are locked!" försökte jag... Men min charm bet inte. Vi fick snopet klättra hem igen.

Omdömeslös Martin
Tur, skicklighet eller änglavakt? Jag vet inte. När vi framåt tretiden i natt kom tillbaka till studenboendet satt ett glatt gäng och umgicks i köket. Av någon anledning fanns även Martins rugbyboll där - vilken snart kastades runt på ett alltmer brutalt vis. Martin fan råd och kastade ut bollen genom fönstret. Jag saknade bollen så mycket att jag beslutade mig för att följa efter. Två våningar verkade inte så högt. Men idag har jag väldigt ont i min vänstra häl. Och det är jag faktiskt väldigt nöjd med... Men Martin borde ju ha vetat bättre än att kasta ut bollen genom fönstret.

Ja, det var det.

Have a happy Easter!

Bear


Påskbordet är väl ett förklätt julbord? Eller?

Efter fyra och en halv timmas sömn var jag som solen själv och cyklade med glädje och lätthet till Flygstaden för att jobba på Maxi. Eller inte...
Vaknade illamående och fick bara i mig lite te och knäckemackor efter en lång stunds trugande med matlusten kontra hjärnans vetskap om att mat ibland kan ta bort ett lätt illamående.
Yeah, right.
Och det var knappst med lätthet benen trampade runt pedalerna som fick cykelhjulen att rulla mot Ica Maxi. Motvind. Motvind. Motvind. Jag gillar
Motvinden, i pappersform som studenttidning, men inte som ett fenomen skapat av vinden.

Påskhelgen är på ingång, vissa kanske redan har börjat konsumera de stora mängder av ägg som ska konsumeras av oss svenskar denna helg. En annan gick raskt förbi den hyllan under inköpspasset. De kommer ändå bara mossas i packningen och resultera i ett vilt äggkaos i min väska innan jag når hemmets lugna vrå. Mm.. men ett stekt ägg kanske hade varit lite, lite, lite gott ikväll..
Påskmat är ett underligt påfunn. De som kom på att man måste äta speciell "påskmat" kan inte ha varit så kreativa då de praktiskt taget rippade hela julmatsidén och bytte ut prefixet jul- till påsk-:
 Julmust, julgodis, julskinka blir således påskmust, påskgodis, påskskinka (japp, den sistnämnde hade jag inte hört talas om innan den rullade förbi på kassabandet idag, men den finns tydligen).
Man äter ju även kalkon, ägg, lax och sill på både påskafton och julafton.
Lite mer fantasi hade ju varit trevligt.
För oss som inte gillar jul/påskmat är det verkligen löjligt. Jag kan få ner lite rökt lax, men det kan jag ju äta när som helst på året för den delen.


Gårdagens spelning på Kårpuben kanske inte gick till historen, men det var riktigt trevligt ändå. Det blev tyvärr aldrig något tryck på dansgolvet (varken på Lilla eller uppe i Klubben). Höjdpunkten skapades av ett gäng galna tyskar som kom in precis i rättan stund, Kraftwerk ljöd ur  högtalarna och lockade dem ut på dansgolvet.


Lasse: Kul att Du gillade benvärmarna! Kanske kan jag locka med ett par specialdesignade just till Dig? Special price only for you, my friend!

Seinfeldt väntar, lockar, lurar i dvd:n. Ska inte somna i soffan... eller kanske, en stund.
Mm.. glad påsk!

/Elin, som för övrigt funderar på att skaffa sig ett tålamod. Men vid närmare eftertanke så "är ju tålamod en dygd" (citat: en städad man onsdag ca 02:17). Vet inte riktigt om det är min grej.. kan ju testa.. jag ger det en vecka. Max.


Packa pappas kappsäck

Skönt att man är en strukturerad man. Klockan är lite efter ett, natten mellan tisdag-onsdag. Förbereder för Englandsresan. Ska vara borta en vecka, och om fem timmar lämnar tåget perrongen på Halmstads central. Innan dess har jag tänkt hinna...

* Komma på vad jag ska packa
* Packa de grejerna
* Upptäcka att det var för mycket grejer
* Upptäcka att jag dessutom glömt packa en massa grejer
* Överväga att strunta i resan för att det är så böfvelens tråkigt att packa
* Komma på att det nog ändå är värt besväret
* Packa om
* Upptäcka att jag fortfarande har för mycket grejer
* Ånyo upptäcka grejer som jag glömt packa
* Svära högt och länge
* Besluta mig för att det nog är bättre att panikpacka precis innan jag måste lämna lägenheten
* Upptäcka att jag hinner sova lite drygt en timme innan jag måste stiga upp
* Gå och lägga mig
* Vakna av mobilalarmet
* Somna om
* Panikvakna en halvtimme innan tåget går
* Packa en perfekt packning på fyra minuter
* Dricka upp en halv liter youghurt ur förpackningen
* Åka till London

Busy hours ahead, alltså.

Ändå har jag hunnit med att blogga mitt i denna planeringsmisär. Och fundera på om det heter "packa pappas packsäck" eller "packa pappas kappsäck". Stackars, stackars lilla hjärna. Men kappsäck måste det ju vara.

Tataa!

Bear

Sommarkurser & musikfunderingar

Det underbara vädret som förgyllt vår senaste vecka har verkligen satt igång min sommarlängtan. Planerar sommarjobbandet för fullt och hoppas på att kunna ha tre veckors sammanhängande semester för en gångs skull.
Själv har jag aldrigt läst en sommarkurs, men många av mina vänner passar på att läsa något kul under fem eller tio veckor. För den som är nyfiken så finns det faktiskt
platser kvar på flera av kurserna. Så först till kvarn!


Denna soliga tisdag ska jag få lyssna till jazz (om jag inte minns fel, underlig kurs vi läser nu... bara trevliga upptåg, teater igår och musik idag) och så måste jag fundera över vad alla danssugna ska få röra sina lurviga till på onsdag. Jag & Björn står återigen på Lilla golvet. Skulle vilja förnya mig lite, men popträsket är djupt och allmänt trevligt. Slutsats: japp, det blir pop, pop, pop och lite rock så klart :-)


Om en liten stund kommer Anna hit. Ska bli trevligt med kaffesällskap och lite skvalleruppdateringar.

/Elin

Kassa grillar och kommande test

Måndag igen. Jag har väl inte haft en alltför händelserik dag. Har varit på skolan och skrivit ut några grejer. Ska på spinning kl 18.

Det är skönt att uteserveringen på Bulls har öppnat igen. Alltid skönt depåstopp om aftnarna.

Grillade både i lördags och söndags. Men jag undrar vad som egentligen har hänt med engångsgrillarna... Dels är kolmängden i grillarna så liten att den inte ens är i närheten av att täcka hela bottnen, dels är värmen såväl svag som kortvarig. Efter ett långt och tappert försök att grilla våra smarriga grillspett under söndagskvällen fick vi till slut bege oss in i lägenheten för att steka upp maten istället.

Förr om åren tycker jag att engångsgrillarna har hållit hög standard, men årets har varit en besvikelse. Ändå skönt att grillsäsongen är igång på allvar.

Apropå detta myckna grillande vet jag nu vad nästa konsumenttest måste bli. Vi måste reda ut vilken potatissallad som gäller! Vi hade Eldorados igår, men den var bannemej ingen höjdare. Euroshoppers däremot vill jag minnas är riktigt smarrig. Inom en snar framtid lär jag ha äran och nöjet att presentera resultatet av Det Stora Potatissalladtestet.

På onsdag far jag till England. Det ska bli fantastiskt kul att träffa Martin och Jonne (gamla klasskompisar). Det lär bli en hejdundrande påsk.

Det var det mesta för nu.

Björn

På begäran: bild på varma ben

Kommentar till förra inlägget av Anonym: Kräver bild på benvärmarna... :D


Och jag ska ju inte vara den som är den och se förbi denna önskan. Så nedan syns de otroligt snitsiga benvärmarna jag själv tillverkade inom loppet av en timme. Kanske en annan färg vore att önska då gråblå inte riktigt matchar resten av min garderob, men det får helt enkelt vänta till nästa attack av kreativitet anfaller.
Observera gärna de framträdande knapparna! Dessa tog verkligen tid att sy dit...

Förslagsvis bärs benvärmarna till ett par tjocka strumpbyxor och kjol, alternativt shorts, och till detta en stickad tröja för att förhöja intrycket av mjuka material. Och det ska kanske inte vara allt för varmt ute...

benv?rmare

För övrigt bjuder jag även på en liten bit hud i och med denna bild, och ja, mitt sovrum har en babyblå matta... planen med bilden var ju inte direkt att matcha benvärmarna med golvfärgen, men ödet ville tydligen annorlunda. Och nej, fötterna var väl inte den del av kroppen som jag riktade mot solen under semestern, vilket denna bild tydligt avslöjar...

Hoppas helgen varit trevlig för alla :-)
/Elin