Bowlingtumme - en dålig förlorare?

Jag borde sova men har istället tassat runt och vattnat blommorna.
Konstaterar nu att den nya grönbladingen jag köpte i december fortfarande lever.
Den har exakt ett dygn på sig att självdö om den nu skulle vilja det. Med tanke på att jag slog vad om att den skulle ha somnat in före februari månads inträde, så borde jag prata lite extra på den.

Det är lite som att mina inte så gröna fingrar har sållat ut de starka, urvalet av de mest tåliga växterna liksom.


I sex månader nu så har jag och de trevliga personer som jag nollades med, men som inte går i min klass försökt anordna en träff och göra något roligt tillsammans.

Denna tidpunkt ägde rum ikväll. Vi har varit och bowlat och avslutade kvällen på Bulls. Mycket trevligt.


Jag är en klassiker av just ett klassiskt inlärningsbeteende.
Precis när jag fått in knixen med att kasta det där fula klotet som nästan slet av tummen varenda gång, så var det dags att sluta spela.

Då kanske ni tänker, men hade hon inte ett klot med för små hål för fingrarna?

Och då svarar jag: Min tumme är för tjock och konstig.

Eller så är detta bara en usel ursäkt för att jag hamnade i rännan varenda gång.


Jag insåg också att jag nog är mer tävlingsinriktad när det gäller kunskapsspel än fysiska spel.

Men varför är det alltid så att jag alltid får de svåraste frågorna även om jag kan en del?

Som frågan: Vem vann nobelpriset i kemi 1937?

Nämen jo, det har jag ju stenkoll på. Eller inte.

Och varför får min kompis alltid frågor som: Vad heter Sveriges högsta berg?  Eller vad heter den kroppsdelen som man använder när man liftar?


Jag såg också den vita minibiken och dess ägare idag. Försökte blunda, men det var för sent. Det kändes som om jag blivit påkommen. Det kan ha förstört det roliga, men trots detta är ett mission fortfarande ett mission.
Och agent rödstövel ska genomföra det.


Miniinformation: 2007 års nobelpristagare i kemi var tysken Gerhard Ertl - kan vara bra att veta till nästa TP-upplaga.

/LenaLillfredag!

Vilken dag i veckan det är, för vanliga dödliga, är inte alltid lätt att hålla reda på. Just nu ser jag det som fredag; minst lill-fredag! Skolveckan är slut och imorgon är det så kallad lill-lördag. För oss studenter är det ju ordinarie partydag då, vilket gör det till lördag i praktiken.

Tillbaka till dagens dag. Ingen mer skola denna vecka, utgång imorgon och flyttfest med polare och Singstar idag... Tro mig, det är fredag!!!

Är du en tvivlare? Låt bilderna tala för sig själva!


(jag visste inte att jag hade chipsmage...men så kan det gå ;))

Fler bilder kommer senare!!

****************************************************************************************************************************

22:53. Festen fortgår....


  (Fröken Flytt)                              (nej, vi muckar ej ;))

****************************************************************************************************************************
01:06. Jag kom precis hem. Det blev tidig hemgång på grund av ärenden att göra imorgon. Det är sjukt många kommentarer som kommer in på bloggen numera. Keep up the good work! Vem kunde tro att det skulle debatteras fram och tillbaka mitt i natten :D

God natt gott folk!

/ Tapio

Lunadrömmar

Det har varit fullmåne och jag har haft svårt att sova, jag har hört att månen spelar roll, vilket ha resulterat i att jag har vänt på dygnet och jag är trött.

Sov halva dagen igår, men hann ut i solljuset för att drabbas av en stark mersmak som i sin tur ledde till att jag suttit i två dar och letat restresor till varmare länder.

Men allvarligt, kan det aldrig sluta regna?

Jag har hål i skorna ju.


Brände tusen kronor på shopping i lördags och räknade ut att jag i snitt kan leva för nittiofem kronor om dagen tills nästa utbetalning.

Mycket stabilt.

Köpte saker som skulle behandla mina krämpor. Hålfotsinlägg, som var totalt värdelösa, de vägrade ligga under hålfoten, fastnade mer som en studskudde under hälen. Airbag... he he.

Eftersom jag har börjat få valkar i händerna av hantlarna på gymmet så har jag inhandlat värsta coola handskarna. Det kommer att se skittöntigt ut när jag ändå bara lyfter minimalt:)


Storhandlade på Ica Maxi i fredags, hade en fullproppad ryggsäck, en kasse på var sida om styret och fastnade i en stormvind hundra gånger värre än Carolas fönvind.

Jag ramlade nästan av cykeln två gånger och Madde körde nästan in i ett staket.

Funderar på att köpa busskort.


Lördags kväll spenderade jag på en förfest hos en klasskamrat på Östra stranden, vi avslutade med fyra timmars dans på Mårtensson. Glad trippade jag hem och somnade inte förrän fem. Och jag som bara hade druckit Pepsi hela kvällen. Koffeinhög? Antagligen.


I går satt vi med projektarbetet, ytterst nöjda över att vi hittat vetenskapliga artiklar i massor. Ännu nöjdare var vi med vår framsida, syftet och metoden, så vi belönade oss själva med ungefär fyra timmars skitsnack och choklad.

Antagligen ligger vi efter i tidsplaneringen igen. Men det spelar ingen roll för vi har tagit steget och kommit igång.


I natt drömde jag att jag tappade alla mina tänder, det har hänt förr, men det är den läskigaste drömmen jag vet. Jag tror det är månen. Allt är månens fel:)


Minilycka: Dagsljuset vibrerar lite längre för varje dag.

/Lena


Hemmafruvarning

Missförstå mig inte nu. Jag menar inte att det är hemmafruars internationella löpa-amok-dag. Det jag menar är jag nog gränsar till att vara hemmafru - med tanke på dagens agenda.


Morgonen började med att jag gick upp 5:50. Tvättid kl. 06 väntade. Det som följer är tvättvik, att bädda nytt, städning och bakning... Nu drar jag till Julys tobak och hämtar kurslitteratur!


Fortsättning följer...


****************************************************************************************************************************


15:56. Nu har jag äntligen kommit igång med tvättvikning. Det var några timmar som bara rann iväg. Är man trött går allting långsamt. Just nu motiverar jag mig med att tjejen kommer ikväll (och en powernap strax innan dess :)). Nu är det "bara" resten av vikningen, färgsortering, vändning av bäddmadrassen + bädda nytt, städning och bakning kvar!****************************************************************************************************************************


20:29. Jag är alldeles för sent ute nu. Ni får en äppelpajbild imorn ;)


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. 23:40. Här får ni en bild ändå :P

image531

Bonusbilden

image529
Minibikes på rad

Simma lugnt - eller i en cirkel i allafall

Torsdag kväll - radion och jag håller varandra sällskap.
Även att jag är ledig i morgon så kan jag inte ta ut ledigheten ännu.
En mindre rapport skall fullföljas i morgon bitti och dessutom kommer oändliga timmar att spenderas på artikelsökningar som berör ett projektarbete.

Hur många matlådor kan en flicka packa på en vecka? Mamma skulle vara så stolt om hon såg att jag i allfall lade matlådorna i en stor Hemköpskasse.
Vi kan sammanfatta, min mamma är inte direkt miljövänlig när det kommer till packande av mat. En macka kommer med smörpapper, plastfolie, en liten plastpåse med en större plastpåse runt om.

Simmande människor är verkligen intressanta, det har jag upptäckt nu när jag har blivit en motionssimmare.
Det finns som oftast tre olika banor att simma på. En för långsamt motionssim, en för snabbsimmare och ytterligare en som enbart är motionssim ? där jag brukar skvalpa omkring.

När jag skapar en vision av att jag ska gå och simma tidigt en onsdagsmorgon, så tänker jag levande ljus, jag tänker klassisk musik, jag tänker ensam och jag tänker spegelblankt vatten.
Denna vision är falsk.

Den verkliga bilden är, hög musik som dränks i vattenskvalp, pensionärsföreningen som står på ena änden, myser och socialiserar.

Det finns alltid en yngre kille som tycker om att freestyla, försöker alltså imponera på den yngsta kvinnan i församlingen (vilket råkade vara jag).
Även att han inte kan crawla så gör han det ändå och skapar svallvågor (som ga mig kallsupar) Han bränner förbi med en enorm fart, men är tvungen att stanna upp efter en längd för att trampa vatten med munnen knappt över ytan.
Han drar efter andan och får i sig halva poolen.

Det finns alltid två äldre män som simmar i bredd, som är tämligen svåra att simma om.
Det finns alltid en äldre dam, som man tycker borde förflytta sig till den långsamma sidan.
Det finns också en simmare som bestämt sig för att simma rakt i bassängen, fram och tillbaka ? alltså inte i en cirkel som alla andra.

Ultimat är den kvinna som alltid simmar på den snabba banan. Ansiktet är fridfullt, trots att hon håller en hastighet på 100 km/h.
Hon gör beundransvärda vändningar under vattnet.
Sen är jag självfallet där också, men jag ville inte analysera vad jag har för roll i detta blöta jippo.

Mitt i alltihop kom vattenjympaledaren in. En liten hurtig äldre dam med stram knut på huvudet, hon samlade pensionärsgruppen på ena änden av bassängen.
Hon luktade stark parfym. Men det gjorde inget för när solen lös in genom fönstret och blandades med parfymen så kändes det som om jag var på Mallorca.
Och jag tänkte, jag kan leva med det.

Miniuppmaning: Håll handflatan nära vattenytan så att den precis nuddar, det är mysigt.
/Lena

Träningen är igång!

Denna vecka skulle jag ha gymmat i måndags med min polare Joakim. Det var dock lite strul med det; jag hade inga shorts med mig. Jag övervägde att träna i jeans men kände att eftersom det inte riktigt var passande borde man i så fall nästan gå runt till alla och förklara sig. Jag valde att skjuta på träningen.


Jag insåg att jag ville klättra denna vecka och att lördagens gympass gick bort i och med att min flickvän kommer på besök. Förgäves försökte jag få någon gymtid att passa tillsammans med träningskompisarnas och började samtidgt få ett sug att köra igång med allt jag normalt sett har gjort. Kombinationen av allt gjorde att det verkade bli till att träna själv denna vecka. Det positiva är att det är bara jag som kan stå iveägen för min egen träning nu. Gym igår, cooper-test + klättrig idag, gym imorgon, cooper-test på fredag innan Johanna kommer och sedan gym på söndag efter att hon har åkt hem. Allt detta plus "kvällsträning" hemma på gymfria dagar gör att jag kommer att chocka kroppen lagom för att komma tillbaka in i gamla rutiner!


Om jag springer ungefär kvart i fem, kör igång med klättringen 17 och slutar 18 hinner jag duscha och byta om lagom till att vara på Kårpuben runt 19. Väl där tar jag, 6-mästarna och kvällens barnasvariga emot barlaget och äter med dem. Sedan är det för mig till att visa alla nya barmästare rutinerna för säkerhet och deras uppgifter under kvällen. Från 21 till 02 är det fullt sjå med att gå runt och peppa personalen - speciellt när det är som jobbigast - efter det är det städning som gäller till kvart i tre kanske. Barmästarna skickas då hem och barvärds-Tapio stannar då kvar och rengör diskmaskinen medan 6-mästarna går igenom kvällens händelserapporter, ekonomi etc. Jag hoppas på att vara i säng klockan 05 idag :)


Vi ses på Kårpuben!


Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio


Film, tigerbalsam och cykellekar

Helgen passerade i en vit, väldigt mjuk soffa hemma hos en vän. Hon var sjuk och jag började bli sjuk, så det var lika bra att stänga in sig i frivillig karantän och kolla på film. Vi hade ju ändå samma bacill.

Förutom film så har jag vant mig vid min nya look, utan piercningar, i gympadojor och luktande tigerbalsam.
Detta är min nya hemgjorda rehabiliteringsteknik.
Jag traskar runt i fula gympadojor för att fjäska för mina benhinnor, samt smörjer med tigerbalsam.
Aldrig hade jag trott att skönheten kunde sitta i ett par skor. Känner mig som en tysk turist, eller en missmatchande svensk.
En kompis i klassen undrade om det var en ny ful trend jag fallit för, som han hade missat.
I och för sig hörde jag något om att sportmodet är här för att stanna.

Stretchar gör jag också, så tyck inte det är konstigt om ni ser mig putta på en vägg.
Köpte simkort i morse, så nu har jag blivit en motionssimmare. Hoppas på att mina ben ska gilla vatten mer än mark.
Så där ja, nu kanske jag kan överge mina krämpor för ett tag.

I fredags kollade jag på teve hemma hos en annan vän, hon har en fin och snäll hund.
När jag skulle gå hem i stormen ehh... lillebror till Gudrun så följde min vän med mig för att rasta hunden.
Det första den söta boxern gjorde när vi kom utanför dörren var att, lyfta benet högt, sikta och kissa på min cykel.
Jag skrattade hela vägen hem.

När vi ändå talar om cyklar så kom jag på nu: Att jag har en liten svart hopfällbar cykel, kallar den minibike.
En kille i klassen har skaffat en grön likadan, vi parkerar dem bredvid varandra varje dag utanför N-huset.

Det roliga är att vi har hittat en vit likadan minibike.
Bara för att jäklas lite så parkerar vi alltid bredvid denna. Så där står tre söta små cyklar bredvid varandra.
Som ett team, en egen klubb, en minibike-klubb.

Vi vet inte vem ägaren är. Han eller hon kommer alltid före oss till skolan och åker som oftast tidigare.
Jag undrar vad hon eller han tänker när han eller hon kommer ut och ser att vi parkerat på var sin sida. Känner denne person sig förföljd? Tycker denne person att det är kul?
Jag funderar på att ta ett kort för att föreviga denna fina samvaro. Framkalla det, tejpa fast det på sadeln till den vita cykel med orden: You are one of us!

Minilycka: Fick VG på tentan och solen träffade mitt ansikte.
/Lena

Två tideräkningar

Varför kan man inte dela upp tid? Jag skulle ha velat att skoltid och fritid löpte separat. Tänk vad bra det skulle ha varit! Antingen skulle det fått ha varit ungefär vecka 50 år 2007 nu i skoltiden eller eventuellt att den var någonstans i mitten av förra veckan och bromsade upp litegrann.

Hur ska man hinna få den (förbannade) kurslitteraturen som bara vill vara slut eller på annat sätt krångla, när tiden rinner iväg i normaltakt? Om skoltiden till och med var tillbaka på förra terminen nu skulle jag kunna få in en uppsats i tid (vilket skulle resultera i att jag slapp krånglet med att inte vara med på kurslistan). Alla tycker vi väl att det är kul att få kommentaren, "jag hörde att du kanske dyker upp på den här kursen"? Med detta menade läraren att jag var den där eleven som inte var med på listan, på grund av brist på poäng, men att det kan vara så att jag kommer av intresse. Min tanke, som lät väldigt sarkastisk i mitt huvud, var då något i stil med: "Ja, nog tänkte jag dyka upp på B-kursen i och med att detta är mitt huvudämne och jag planerar att läsa till och med D".

Fritiden däremot kunde gärna flyta på snabbt i cykler. Jag fick flickvän fredagen den 4/1-2008. Nu ska vi äntligen ses igen på fredag denna vecka. Alldeles fööööör lång tid har gått sedan sist! Nu skulle jag ha velat att det var torsdag natt - på fritiden. Skoltiden däremot skulle inte få vara där på långa vägar för att då skulle jag ju ha ännu mer att ta igen skolmässigt på - mindre tid. Sedan när min kära Johanna kommer hit vill jag att tiden ska stanna eller i varje fall bromsas in.

Hm. Nu inser jag felet med min idé. Fritiden i mitt liv skulle ju förmodligen avverkas långt innan måstena. När jag har levt 50 fritidsår skulle jag kanske ha tagit mig till 20 av de andra. Då har jag 10 arbetsår kvar tills jag når den svenska medellivslängden; bara 8 år om jag lever enligt finsk standard. Ne, om det är så det ska bli hoppas jag att modellen bara gäller under skolåren. Eller. Hm. Jag får nog göra som alla andra och nöja mig med att all tid är samma tid och få "tummen ur" och göra det jag ska i tid. En vacker dag så...

God natt, gott folk!

Med nattliga hälsningar,

Tapio

P.S. Jag vet, sedan mina dagar som naturvetare på gymnasiet, att man enligt fysikens lagar kan få tiden att gå olika fort i relation till andra...men det hjälper ju inte mig att dela upp min egen tid.

Det går i vågor - januari

I går var det en ganska bra dag.
Förutom att mina benhinnor bestämde sig för att bli värre i nästintill vilande tillstånd så gled jag fortfarande på lugnet efter att antagligen klara tentorna.
Solen sken så när på lite grann när jag cyklade omkring i Halmstad.
Jag fick ett instruktörsjobb och min dator började leva igen.
Det var en bra dag.

Idag är jag rastlös.
Det går lite i vågor kan man säga.
Ont i benen och lite sur på alla människor som får släpa sina små jympakassar på väg till gymmet.
Rastlös som sagt. Känns lite som växtvärken man hade när man var liten (eller ja, jag hade väl inte så mycket av den varan uppenbarligen)
Mummel mummel.
Min mobil beter sig konstigt mest hela tiden, den har fått eget liv. Piper konstant om jag inte ge den laddaren på direkten.

Det lilla hålet som blev efter piercingsmycket avlägsnats i läppen är fortfarande kvar så jag kan tillhandahålla eder med ett partytrick.
Det går att spruta vatten igenom.
Mycket underhållande.

Annars hade vi en fin föreläsning i fysiologi idag, min beundran för människokroppen växte. Så egentligen ska jag inte gnälla för det är helt fantastiskt att jag är jag och kroppen fungerar, mestadels.
Tänk att jag med hjälp av mina sinnen och en tanke kan få mina kroppsdelar att vifta omkring. Fascinerande.

Nu regnar det.
Skulle det komma in en storm i natt?
Håll i era saker vänner!
Jag klockan tre-drömmer om en röd jacka som jag måste gå och tröstshoppa.
Ingenting kan göra mig så glad som shopping. Kanske choklad då, men det kan man tröttna på. Smaken är likadan.
En röd jacka kan nog göra mig glad nu:)
Japp en vända in på Swedbanks sida och ja, ni vet.
Pengar behövs ju.

Nu är det fredag, även om den är grå och gråten så ska jag minsann fylla den med mening:) Ska laga middag med vänner i klassen i kväll. Slappa och mysa.
Dessutom har jag lovat mig själv framförhållning som nyårslöfte. Så det blir att plocka fram fysiologiboken i morgon.
Kan ju alltid sitta i min nya röda jacka och käka choklad samtidigt som jag bläddrar mellan sidorna, det kanske går lättare då?

Minitanke: Undra när de som bestämmer, ska döpa nästa storm till ett manligt namn? Stormen Stig?
/Lena

Årets första Kårpub

Ja, igår var det dags! Årets först Kårpub nalkades. Hela dagen hade handlat om att få klart min inlämning innan förfesten eller i varje fall innan Kåren. Nu gick det som det gick i alla fall. När jag väl började insåg jag att det otroligt viktiga häftet, som jag behövde, saknades! Den enda personen i byggnaden som jag kunde tänka mig kunde rädda mig var redan på förfest...

Jag försökte "trissa upp stämningen" genom att skaffa den nya kurslitteraturen (fick överraskande nog csn redan igår :))...men det gick ju inte så bra. 1297 kronor blev notan efter att ha klippt och klistrat på tre olika hemsidor och då fick jag ändå inte tag på alla böcker.

Oj! Mjölken kokade över på spisen! Måste ta en paus medan jag kokar mannagrynsgröt. Strax tillbaka!

22:22. Haha. Den timmen gick fort. Gröten smakade sisådär men den gick ner. Jag fick diskat och jag torkade även bordet. Tillbaka till Kåren. Jag bestämde mig för att gå ut istället för att jämra mig. Hårfixandet blev en chansning. Min specialgelé var slut och jag visste inte om den "vanliga" skulle hålla kammen uppe hela kvällen. Efter 20-30 minuter med gelé, hårtork och huvudet mellan knäna var jag klar för att bege mig ut. Ute blåste det lite mycket och jag fick parera genom att vrida huvudet efter vinden så att frisyren inte blåste bort.

När jag kom till kåren, runt 22:30, var det mycket folk i kön till stora entrén och de hade även börjat släppa in lite folk till lilla entréns kö. Jag var glad över företrädet som barvärdskortet gav mig och gled glatt in till kassan. Väl inne var det väl inte så värst mycket folk just då men det strömmade in i jämn takt ett bra tag framåt. Initiativet till "rockbar" uppe i lounge:n var ett roligt tillskott. Ett minus, som jag hoppas de flesta kan ta, var att de senaste gångernas skadegörelse inte bara kompenserades för i entréavgiften utan även med höjda ölpriser. Jag är ju inte den som dricker något alkohol så jag kan ta den smällen :)

Kvällen var riktigt lyckad för min del. Alla kursare, som varit på sina håll under lovet, var där. Hungern slog dock in runt ett så jag var nog inte så pigg den sista timmen. Att stå 20 minuter i kön ut från dansgolvet var väl heller inte så kul - men inte så jobbig heller eftersom man knappt behövde anstränga sig för att stå i trängseln.

Tiden gick lite för snabbt, eller så gick jag för långsamt, efter hemgång. Jag knöt mig nämligen inte förrän vid 5. Idag vaknade jag för sista gången efter 14 och frukosten var mellan 16 och 17. Korv och spaghetti satt gott i kistan.

Jaja. Nästa vecka jobbar jag som barvärd så det blir ingen utgång. Däremot lär jag väl lägga mig vid samma snår som imorse. Men tro mig - det är det värt :)

Ha det bra!

Tapio

P.S. Kunde inte hackarna nöja sig med bilddagboken.se? Tydligen fick de tag på lösenordslistor från andra communities också. Jag hade turen att en insatt vän sett mig på en lista och varnat mig för att mitt lösenord fanns ute i etern. Min dag blev inte bättre av att behöva byta lösenord på allehanda hemsidor D.S.

Separation

I lördags gjorde jag något revolutionerande, i alla fall enligt mina mått mätt.
Jag genomförde något som jag försökt mig på flera gånger förut, men aldrig lyckats med.
Det har alltid slutat med nålliknande smärta och en liten tår. Och jag var tillbaka där jag startade.
Separationsångest.

Jag tog bort mina piercningar.
Efter många om och men stod jag framför spegeln och insåg hur skönt det var att kladda lotion i hela ansiktet utan eventuella stopp som kom i vägen.
Men jag fick svag ångest när jag åt lite mat och upplevde en fantomkänsla. Som om jag fortfarande hade den kvar.

På lördagskvällen visade jag stolt upp mig bland vänner och kände mig lite ny.
De sade: Men kan du inte spara den i näsan i allfall?
Mycket intressant då jag motarbetat många andra samhällsfaktorer genom att ha dem. Jag ignorerade det de sa.
Var ute och dansade, kände mig lite blank. Kom hem, tittade mig i spegeln, ignorerade frånvaron av blänkande föremål och gick och lade mig.
(Jag nämner inget om att jag morrande och gråtande försökte få i den i näsan på morgonen ? men det gick inte, alldeles för bra läkkött tydligen)

I tre dagar har jag nu strukit mig själv lite fanatiskt över näsan och hakan, men äntligen börjar det släppa.
De flesta i skolan har inget märkt.
Varför skaffade jag dem från första början då?
Jo, jag tyckte inte att min personlighet matchade mitt utseende.
Jag var mer aggressiv, mer pratig, hade mer åsikter, hade mer känslor än vad mitt utseende visade andra.
Sen var det snyggt, coolt och inne just då, såklart.

Men jag har under dessa dagar försökt förlika mig med att jag ändå finns kvar utan dem. Även om vi är separerade, mina blänkande föremål och jag så finns den lilla ettriga, som tänker för mycket, känner för mycket kvar.
Kanske kommer jag bli klappad på huvudet igen.
Kanske kommer konversationer ske förbi mig.
Kanske kommer människor återigen att bli chockade när jag öppnar munnen och det ramlar ut saker som inte passar med mitt ansikte.

Kanske blir det något nytt åt andra hållet.
Agda sjuttioåtta med rullator kanske rent av ler åt mig när jag säljer en glass till henne på sommaren. Vem vet?

Jag har i alla fall kommit fram till att jag är ett original ? som i bra, och kommer så förbli.
Det tråkiga är: Att ute i den riktiga världen så är det så, att det spelar roll mellan mjukt och trubbigt. Det enda andra kan se är ju en yta.

Ojdå blev lite mycket om Lenas värld, men nåja, jag tar igen det senare.

Minitanke: I bland kan man få en kropp som är mer lik en lufsig Golden retriever än den som tillhör Lejonet som bor inuti.
/Lena

Teknisk komplott

Måndagen började underbart med en liten cykel som vägrade låsa upp sig. 

Rackel rackel med nyckeln så den nästan gick av. Ett blocklås och en hel helg av regn var ingen bra kombination.

 

Kom för sent till skolan.

 

Mina benhinnor trilskas fortfarande så det blev många långa minuter i makligt tempo framför Nanny Fine och Rory Gilmore på gymmet. Men jag tror jag lyckades skapa lite endorfiner som jag kan lagra denna vecka.

 

Väl hemma med största matberget på tallriken, satte jag mig i soffan framför teven.

?No signal? stod det på rutan. Jag tryckte förgäves på alla knappar tillsammans med olika kombinationer. Surt trånade jag efter något annat än lokaltv-kanalen, men förgäves.

Släpade ner tallriken med svalnad mat till köket, riggade datorn.

Konstigt vilken tid det tog.

 

SIM-card no longer in use, stod det.

Den efterlängtade tiden jag ville spendera på nätet var som bortblåst. Så det var därför som Tapio hoppade in igår och hjälpte mig.

 

Förutom dessa tekniska missöden så drack min mobiltelefon lite vin för någon månad sen. Den laddar sig själv, den stänger av sig själv och den lyser hela tiden.

Jag har råkat ut för en teknisk komplott.

Det kanske är därför som jag är tekniskt efterbliven, med flit?

 

Jag vill inte lära känna några teknikprylar. De måste vinna min tillit. Och sviker de mig så är det kört, då har de inte längre någon trovärdighet.

Lite som ett förhållande byggs upp. På ytan är alla blanka och fina.

Tittar man närmre på dem så finns det skavanker, men det är okej för man har ju vant sig.

När den har vunnit ens hjärta så sviker den en, på det ena eller det andra sättet.

Ja, jag talar ju fortfarande om teknikprylar.

 

Egentligen skulle jag blogga om något helt annat idag, men så kan det bli ibland.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ungefär som när man stiger upp en måndagsmorgon.

Men jag fick en bok utläst som legat på nattduksbordet sen september. Alltid något:)

 

Minitanke: Om teknik inte fanns så kanske jag skulle vara mer kreativ?

/Lena

 


Inhopp...och städbilder!

Hej, hej allihopa!


Nu är det så att Lena fick lite datorkrångel så jag fick hoppa in. Men räds icke! Hon kommer tillbaka imorgon. Själv är man då, till följd av dagens inlägg, tillbaka först på torsdag - efter årets första Kårpub!


I mitt förra inlägg byggde jag upp spänningen från mina före-bilder till, tja, en antiklimax. Klockan blev ju väldigt sent på natten/tidigt på morgonkvisten så jag fick skjuta på bilderna. Dagen efter var jag klar med i stort sett allt förutom badrummet, moppning och dammsugning. NU är jag äntligen klar med det och lite till! Se och njut (jag har även lagt till lite vinklar som ej fanns förra gången):Just det! Jag hade min introduktion idag. Efter 15 minuter så var var denna skolvecka avklarad. Från och med nästa vecka så har jag lektioner på måndag och tisdag; en på vardera dagen. Lyckliga få, har skoldagar två ;)


Nu ska jag sova!

Ha't bäst!

Med vänliga snarkningar,

Tapio

Städdags...

Jag vaknade 9 av att min flickvän ringde. Hon hade försovit sig. Jag frågade om hon ville att jag skulle peppa henne att gå till skolan, trots att hon slutade elva, eller om jag skulle hålla med om att det var onödigt? Hon svarade att jag skulle övertala henne att gå till skolan. Efter att ha lyckats med det bad jag henne att ringa mig efter skolan...och somnade om. Hon ringde mig sedan vid 10 i tolv och jag bad henne att ringa och väcka igen efter 10 minuter.


Dagen fick en trög start och frukost blev runt 16. Jag kan ju nämna att jag är dunderförkyld. När jag senare vaknat upp ur mitt töcken och ätit märkte jag att min tekniska eufori de senaste dagarna hade gått ut över min nitiska städpersonlighet; det blir så ibland. Det tillsammans med förkylningen, och det faktum att min mobilladdare var i Stockholm (mobilen är min enda klocka), har fått dagarna att försvinna och röran i lägenheten att byggas på.


Med mat i magen, massor av sömn bakom mig, en laddare i brevlådan som direkt kopplades till telefonen och en panoramabild över kartonger, frigolit och smutskläder tog jag sedan tag i städandet! Så att ni förstår vad jag påbörjade på dagen, och ska fortsätta med nu inatt, låter jag bilderna tala för sig själva:


Jag var en sväng på Kårens After Work. Annars skulle nog städningen varit avklarad. Dunderförkyld som jag är motiverade jag ditgången med att jag ändå skulle till MAXI. Efter att ha varit där en halvtimme, gick jag och en polare till stormarknaden och köpte mat och godis. 2,2 kg ost, 1,4 liter röd mjölk, 1 liter juice och 450 gram godis blev det :) Sedan gick jag tillbaka till Kåren medan kompisen drog hem. Väl på kåren gick jag och lämnade maten i barkylen (ett av de privilegier jag tydligen har som barvärd) och gick tillbaka till vännerna.


Kåren var nice. Förutom att prata om overallsinvigning och Hjärtslaget (www.hjartslaget.nu) blev det godisätande och allmänt prat om allt och inget. Riktigt trevlig var det, om jag själv får säga det!


Jaja. Nu skulle jag städa, ja. Hörs snart igen!


***************************************************************************************************************************

Klockan är nu 01:05. Är det bara jag som viker tvätt vid den här tiden? Tvätten har varit "semivikt" (ett tillstånd som gör att den inte blir så skrynklig av att ligga men som inte är tillräkligt fint för att sättas i linneskåpet) sedan jag åkte till Stockholm förra torsdagen. Nu skulle jag släta ut den och vika in den finare innan jag organiserade in den i skåpet. Svarta t-shirtar sätts i nyansorning i den svarta högen, de vita efter samma modell i deras hög och handdukarna i längdordning efter vikstorleken i handdukshögen.

***************************************************************************************************************************

02:55. Jag fastnade framför msn efter att ha slagit på diskvattnet... Nu ska jag komma igång igen!


***************************************************************************************************************************


Färdigdiskad. Klokan är 03:40.


***************************************************************************************************************************


Nej, nu får det vara slut på nattliga bravader för idag. Klockan är 04:36 och jag känner att efter-bilderna på min städade lägenhet får vänta tills imorgon :)


***************************************************************************************************************************


Nu är klockan 18:33 och polarna hann komma hit för filmkväll, så nu blir det inga efter-bilder denna gång på min lägenhet.


Med vänlig hälsning,

Tapio


Euforisk rytm

Efter en natt med tre och halv timmars sömn skrev jag tentan. Jag tror det gick bra.

Förhoppningsvis så slipper jag att sitta ensam med skolböckerna och mumla när alla andra drar på välbelönade semestrar över påsken.

Jag lovade visserligen i tisdags att jag inte skulle prata mer om tentor. Men nu bryter jag det löftet.


Den känslan jag fick när det var över ligger nära eufori. Allt saktade ner till rytmen som är vanlig.

Det ösregnade när jag gick hem, det gjorde inget.
Jag till och med steg av cykeln och gick hela vägen hem för jag tyckte att trampa på pedalerna var för snabbt och hetsigt.

Vilken lyx, jag fick promenera i regnet, hade inte bråttom någonstans.


Sen tänkte jag på en rolig sak, att människor har underhållande saker för sig när de skriver tenta.


Det finns de som sitter redo i bänkarna med pennan i högsta hugg fyrtiofem minuter innan de får börja maratonskriva.

Det finns de som halkar in samma minut som tentan delas ut med sömnigt rufs och tandkräm i mungipan.

Det finns de som laddar hela bänken med mat, bunkrar upp som under en svältperiod - i fall de skulle kollapsa av lågt blodsocker under de timmarna som de skriver.

Det finns de som drar upp tröjan över munnen, blundar och hyperventilerar (typ jag).

Det finns de som sitter med ett uttryck i ansiktet som om de precis funnit Jesus.

Det finns de som skriver så hårt mot pappret att man kan tror att det gäller liv, krig, död eller undergång.

Det finns de som har små andningsticks, frustar och fnyser medan de skriver.


Det är mycket intressant att sitta mellan alla dessa människor och försöka tänka på newtonmeter, subacromiella rummet och knäets rotation.


Vi träffades alla i klassen på det nya stället Morfars, vilket ska bli mitt nya hak.
Vi åt, drack och insöp ledigheten tillsammans. Eftersom det var onsdag, ännu ingen kåren öppen så blev det efterfest på Bolmens.

En god kväll.

Jag sov till efter lunch, nu är jag människa igen.

Köpte en ny blomma... igen och satte ett bäst före datum på den till februari.

Men det kan ju hända att den begår självmord innan dess.


Minifilosofi: Vad tråkigt det skulle vara om vi alla var likadana, hur skulle jag bli underhållen då?

/Lena som vill ha gröna fingrar  


Bland kablar och frigolit

Nu sitter jag här i ett virrvarr av kablar, manualer, kartonger och frigolit. "Tv, ny och dvd-spelare man har köpt", som Yoda skulle ha uttryckt det.


Jag kom hem från Stockholm i måndags natt, kl 24 för att vara mer exakt, där jag numera har fått en underbar flickvän. Det första jag ser är min 14" TV-DVD-kombination som stirrar mig i ögonen. Jag tänkte att nu får det vara nog! Min dröm-TV fanns inte längre på nätet där jag spanat på den, men i butik hade den gått ner i pris efter mellandagsrean.


Igår (tisdag) åkte jag då till Stenalyckan, gick rakt fram till "min" TV och så fort det kom ett affärsbiträde sa jag, "Denna vill jag ha!". Han hann inte ens fråga klart om jag ville ha hjälp. TVn hade en jättekartong som jag släpade tillsammans med honom till kassan och när de hörde där att jag skulle ta bussen hem var de nästan förskräckta! Efter fyra pauser följt av lite hjälp från en snäll praktikant, som hade slutat för dagen, var jag framme vid bussen :) Efter vilan på bussen och sista rycket från Österskans till Gamletull kom jag hem till slut - och började koppla!


Idag var det tandläkarbesök, DVD-spelarköp (ett infall jag fick på MAXI när jag skulle handla bröd) och köp av kablar på Clas Ohlson som sved ännu mer på kontot.


Nu sitter jag alltså här och kopplar igen. Skolan börjar på måndag och jag har uppgifter att lämna in. Dispens är inte alltid en skänk från ovan, det är väldigt förrädiskt! Mer tid gör att man ofta skjuter ännu mer på saker. Det är i den båten jag sitter nu. Med ny TV, DVD och flickvän (ej i rangordning!) leker livet ändå :)


Ha det bäst!

Med vänlig hälsning,

Glad pôjk


I morgon finns inga måsten

Tenta igår.

Tenta i morgon.

Det gick faktiskt galant på den som var igår, det är värre med den som är i morgon.

Jag tror att en majoritet från min klass befunnit sig på stadsbiblioteket de senaste dagarna.


Demonstrerat hjulbenthet, gjort utfall, analyserat sönder rörelser till ytterst små beståndsdelar, haltat omkring och hoppat upp och ner.

Allt detta för öka förståelsen för kroppens rörelseanatomi.


Stadsbiblioteket är fint tycker jag.

Det känns som jag bor där.

Dricker mitt morgonte där. Äter lunch där. Fikar där. Går på toaletten där.

Mitt sociala umgänge befinner sig där.


Gick dit klockan nio i morse och kom hem nu. Cirka 10 timmar.

Inte känner jag mig kunnigare för det.

Men det är väl detta som är tentaångest.


Jag blir helt överväldigad av tanken att jag i morgon får göra vad jag vill.

Vi är lediga i hela fem dagar.

Jag kan, jag kan, jag kan, jag kan... (stammar och ögonen roterar)

Jag kan göra massor av saker.

I morgon.


Men nu är nu och det betyder att jag ska trycka in lite mer saker i min stackars inflammerade hjärna.
På torsdag ska jag försöka skriva något vettigt som inte bara handlar om tentor och hjärtklappning.


Minitanke:

Om man sitter riktigt still i en grön fåtölj på stadsbiblioteket, får man stanna över natten då?

/Lena


Blogglivet börjar...

Jasså, nu är man tydligen anförtrodd att vara skolans ansikte utåt på något sätt. Kul! men samtidigt lite nervöst och spännande. Jag tänkte att jag skulle ta och berätta lite om mig själv...men först har jag ett lugnande besked till er.


Björn är som de flesta nu förstår inte längre ibland oss. OJ! Jag menar inte att han har lämnat oss och jordelivet fysiskt. Han har väl lämnat oss digitalt, kan man säga. Och så vitt jag förstår så har han lämnat studietiden i Halmstad. Men han finns med oss...i våra minnen; vi minns roliga, spännande inlägg som visade oss vad studielivet kan vara och allt vad det medför. Sedan kan ju vissa av er ha turen att möta honom ute i landet eller i världen - vart han än må bege sig. Tacka honom då för vad han har tillfört vår kära studentblogg!

Även om vi har förlorat en kär skribent, och jag aldrig kan ersättta honom, så hoppas jag att jag kan tillföra något likvärdigt; något nytt och eget. Jag har inte samma ursprung, bakgrund eller studieplaner, men det är något positivt :) På detta sätt så startar jag ett nytt kapitel. När ett bloggliv är slut, startar ett annat!

Nu är det väl på sin plats att berätta vem denne nya filur är. Jag heter Timo, Tapio, Abraham Anttonen. Mitt tilltalsnamn är då Tapio. Mellanbarn, är vad jag är, med en lillebror och storebror. Med mor i Skepplanda, 4 mil norr om Göteborg, och far i Finland är jag också ett så kallat skilsmässobarn. Men ingen skada skedd på mig - så vitt jag kan se :P Här nere har jag bott sedan hösten 06. Då var det nollning och boende i en liten barackstuga på Östra Stranden som var det nya livet. Nu är 3 terminer på språkprogrammet avklarade och ännu en nollning; denna gång som Straffmästare för årets nollor. Annars så är jag ganska aktiv som barvärd, baransvarig eller barmästare på Kårpuben. Jobbar lite då och då på ett bemanningsföretag gör jag också och är politiskt aktiv. Gymmet är en viktig del av min fritid. Där finner jag en plats att stressa av och sköta om mig. Finns tid över blir det även klättring eller att åka lite blades (så kallade "agressive inlines").

Jaja. Nu vet ni lite om mig! Har ni fler blickar förbi här kommer ni förmodligen någon gång även att höra om mitt intresse för bakning eller mitt nästan neurotiska beteende när jag städar och viker tvätt...
Ha't gôtt, kära läsare!

Tapio, er nye bloggare

P.s. Glömde säga att det ska bli mycket intressant att jobba med Lena! Vet inte hur mycket sammarbete som är tradition, men om inte annat kan man ju skriva om något hon tagit upp när man har idétorka ^^

2008 - ett helt nytt år

Tentavecka.

Jag är nog inte den enda som slitit håret framför böckerna.
Jag är nog inte den enda som vaggat psykotiskt framför julgranen.

Jag är nog inte den enda som tänkt på det onda kolesterolet när släkten ätit av julmaten.

Jag är nog inte den enda som tänkt på joner i osmos när raketerna fyllde himlen.

Jag är nog inte den enda som tänkte på citronsyracykeln när jag såg, ehh... en citron.

Eller ja.

Det kanske bara var jag som tänkte så?


Efter en och en halv vecka i Jönköping så har mina två Benjaminfikusar ändrat form från gröna mustiga buskar till något som ser ut som pinniga skelett.

Jag har inte dammsugit upp bladen som symboliserade Fikusarnas kläder, de knastrar så mysigt under raggsockorna.

Suck!

Lägenheten är i ett katastroftillstånd. Jag plöjde nyss en väg till ytterdörren på golvet med foten för det ligger saker överallt.

Men snart anländer min stora hylla som jag fått i födelsedagspresent, så jag kan avlasta golvet från dess besvär.


Jag tänker, bara tre dagar kvar av super dunder extrem helt sjukt mycket plugg.

Tre dagar och sen ska jag använda min studentrabatt på Videomix.


Jag ska bygga ett korthus fast av dvd-filmer.

Sen ringer jag till någon vän som kan komma förbi med choklad, sticka in kakorna i mellan, utan att det rasar.

Så ska jag be henne att vara så snäll att inte trampa på slangen som går nerför trappan, in genom köket och upp till kranen, för det är så jag får i mig vatten.

Sen ska jag säga till henne att komma kontinuerligt, tills nästa tentaperiod äger rum.

Hur bygger man en pipeline från kylskåpet?


Nåja.

Fastnade lite där i mitt bisarra scenario.

Det är mycket nu, så jag avrundar genom att säga ett gott nytt 2008 till alla.

Men det kan ju bara bli bättre, inte sant.


Mini-information: Benjaminfikusar gillar inte kalla fönsterbläck, de klär av sig då.

/Lena


Hejdå Halmstad!

Så var den här... Årets första dag. Mitt sista blogginlägg på Studentbloggen.
Mitt 49:e för den här terminen. Mitt 117:e totalt.

Det har varit en trevlig bloggresa som tog sin början för ungefär exakt ett år sedan. Jag hoppas att ni har har haft lika trevligt att läsa som jag har haft att skriva.
I hemlighet hoppas jag att det har varit trevligare att läsa än att skriva, men det håller jag för mig själv.

Passar på att tacka medbloggare Elin (f.d.) och Lena för ett gott samarbete och Jennifer på info för att jag fick chansen att blogga här.

Nu är jag färdigpluggad. Lämnar stan. Åker till Indonesien med omnejd ett par månader i en sista desperat flykt undan den bistra verklighet det verkar vara att inte vara student.

Finns det någon med den perversa dragningen att vilja fortsätta läsa mina betraktelser hänvisar jag till min privata blogg. Du hittar den
här.
Den har legat nere ett par månader till förmån för Studentbloggen. Ska göra ett försök att återuppliva den nu.

Träffade den nye bloggaren härom dagen. En trevlig filur, vad det verkar. Och skriver han lika bra som han pratar mycket blir det säkert jättebra.

Nu tackar jag för mig.

Tack alla.

Ha det så himla fint.

Hejdå.

/Björn

Som en slutgiltig bonus bjuder jag på ett litet potpurri av bilder från mina år på Halmstad Högskola:
image513