Blogglivet börjar...

Jasså, nu är man tydligen anförtrodd att vara skolans ansikte utåt på något sätt. Kul! men samtidigt lite nervöst och spännande. Jag tänkte att jag skulle ta och berätta lite om mig själv...men först har jag ett lugnande besked till er.


Björn är som de flesta nu förstår inte längre ibland oss. OJ! Jag menar inte att han har lämnat oss och jordelivet fysiskt. Han har väl lämnat oss digitalt, kan man säga. Och så vitt jag förstår så har han lämnat studietiden i Halmstad. Men han finns med oss...i våra minnen; vi minns roliga, spännande inlägg som visade oss vad studielivet kan vara och allt vad det medför. Sedan kan ju vissa av er ha turen att möta honom ute i landet eller i världen - vart han än må bege sig. Tacka honom då för vad han har tillfört vår kära studentblogg!

Även om vi har förlorat en kär skribent, och jag aldrig kan ersättta honom, så hoppas jag att jag kan tillföra något likvärdigt; något nytt och eget. Jag har inte samma ursprung, bakgrund eller studieplaner, men det är något positivt :) På detta sätt så startar jag ett nytt kapitel. När ett bloggliv är slut, startar ett annat!

Nu är det väl på sin plats att berätta vem denne nya filur är. Jag heter Timo, Tapio, Abraham Anttonen. Mitt tilltalsnamn är då Tapio. Mellanbarn, är vad jag är, med en lillebror och storebror. Med mor i Skepplanda, 4 mil norr om Göteborg, och far i Finland är jag också ett så kallat skilsmässobarn. Men ingen skada skedd på mig - så vitt jag kan se :P Här nere har jag bott sedan hösten 06. Då var det nollning och boende i en liten barackstuga på Östra Stranden som var det nya livet. Nu är 3 terminer på språkprogrammet avklarade och ännu en nollning; denna gång som Straffmästare för årets nollor. Annars så är jag ganska aktiv som barvärd, baransvarig eller barmästare på Kårpuben. Jobbar lite då och då på ett bemanningsföretag gör jag också och är politiskt aktiv. Gymmet är en viktig del av min fritid. Där finner jag en plats att stressa av och sköta om mig. Finns tid över blir det även klättring eller att åka lite blades (så kallade "agressive inlines").

Jaja. Nu vet ni lite om mig! Har ni fler blickar förbi här kommer ni förmodligen någon gång även att höra om mitt intresse för bakning eller mitt nästan neurotiska beteende när jag städar och viker tvätt...




Ha't gôtt, kära läsare!

Tapio, er nye bloggare

P.s. Glömde säga att det ska bli mycket intressant att jobba med Lena! Vet inte hur mycket sammarbete som är tradition, men om inte annat kan man ju skriva om något hon tagit upp när man har idétorka ^^

Kommentarer
Postat av: Språkstudent

Du stavar som en kråka och din grammatiska förmåga är tvivelaktig. Läste du inte språk?

Jag har några frågor. Har du någon erfarenhet av studentbostadsområdena och bor du i något av dem?

Hur är du lagd politiskt?

Hur ställer du dig till kårkritiken och det faktum att det "försvinner" backar med öl och annat till höger och vänster?

2008-01-07 @ 17:25:01
Postat av: Lena

Hmm jag får lite känslan av ett korsförhör från kommentaren ovan. Men vad vet jag om språk och tilltal? Jag är ju bara en biomedicinare... som försöker skriva lite.

Fint första inägg Tapio, längtar redan efter bakning och maniska tvättvikningsepisoder.

2008-01-07 @ 17:44:53
Postat av: Tapio

Till språkstudent:

Hej!

Även om detta är en blogg och man får skriva lite mer ledigt så får du gärna ha kommentarer om hur jag skriver. Som språkstudent så vet jag mycekt väl hur man "får skriva"; även vad som är accepterat i olika sammanhang. Du sa att jag "stavar som en kråka". Jag har varit ytterst vaksam med stavningen så du får mer än gärna berätta var i inlägget jag har stavat fel :) Det första inlägget har t.o.m. infoavdelnignens rättstavare gått igenom. Grammatiken är så lös som den kan vara i en blogg/i journalistiska verk.

Jag bor på på Gamletulls studentområde. Innan dess bodde jag på "Fartyget" och har även bott på Strandparken på Östra Stranden.

De flesta studentområdena kan du hitta genom HFAB.se. Skolan har även ett företag som heter Fragarus. Andra fria entrepenörer finns. Nyhem och Fartyget har fri sommarhyra. Tvättstugorna på fartyget är itne så fräscha, men slipper man två hyror om året och har 100 meter till skola och har MAXI, vårdcentral, kåren, kårgymmet och annat på 200 m avstånd så kan man kanske ta det.

Gamletull har hyra på sommaren men nya lägenheter. De har fräschare lokaler och tvättstugan är super :D

Har du några fler frågor så skriv gärna dem här :)

Med vänlig hälsning

Tapio

2008-01-08 @ 16:06:20
Postat av: Tapio

p.s. Fragerus skulle det vara D.s.

2008-01-08 @ 16:08:49
Postat av: Språkstudent

Hur är du lagd politiskt?

Hur ställer du dig till kårkritiken och det faktum att det "försvinner" backar med öl och annat till höger och vänster?

2008-01-08 @ 19:25:28
Postat av: Thomas

Språkstudent: Jag vill tacka för ditt inlägg här då det nu äntligen finns ett forum för förfrågningar såsom ditt med saker som "försvinner" och att det befinner sig på ett ställe som kåren inte kan stoppa eller censurera.

2008-01-09 @ 10:32:38
Postat av: Jennie

Sen när har Nyhem hyresfria månader? I såna fall har jag betalat på tok för mycket!

2008-01-09 @ 11:47:30
Postat av: Thomas

Jennie: Tror att Tapio blandar ihop det med Bolmens (som har nedsatt hyra under sommaren)eller så tror han att Nyhem och Fartyget har samma princip (vilket de inte har). Men det finns inget mer ställe mig veterligen som har hyresfritt under sommaren (juni, juli) än Fartyget.

2008-01-09 @ 12:05:57
Postat av: Tapio

Hej, allesammans!

Fel av mig Jennie. Då är det ryktesspridning som varit i farten.

Vad beträffar Språkstudents frågor så säger jag som så här:

Hur är du lagd politiskt? Jag är blå. Sedan vet jag inte hur det påverkar något. För liberal som jag är så är åsiktsfrihet något jag förespråkar. Oavsett min politik kommer inte denna blogg ha någon partipolitisk färg eftersom jag representerar högskolan - på sätt och vis.

Huruvida det, citat, "'försvinner' backar med öl och annat till höger och vänster", eller ej, är inget jag kan uttal mig om. Jag känner inte till något sådant. Mitt förslag är att ni vänder er till kåren (www.karen.hh.se) på hemsidan. Alternativt klickar du vidare till sexmästeriet om det var mer kårpubsrelaterat.

Mvh/ Blogg-Tapio

2008-01-09 @ 17:46:11
Postat av: Anna*

Gött första inlägg ändå =) Skiter la i Halmstad, men kul med göteborgare... u know who I'm talking about =P För övrigt, vi ses på hjärtslaget =)

Ciao

Postat av: Tapio

Tack tack! Så himla gôtt att höra någon säga "la" :D:D

Ja! Hur var det nu? 22 eller 220 anmälda? :D

Kram

P.s. Hjärtslaget är Halmstads studentfest. www.hjartslaget.nu är sidan att kolla in :D D.s.

2008-01-12 @ 02:36:15
Postat av: Anna*

du har du 6 eller har du 0.6..... Sluta gnäll säger jag =D

2008-01-12 @ 02:57:28
URL: http://snyggannas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback