En nedrig sitcom-dag

Jag gjorde en fantastisk upptäckt igår. Ägnade dagen åt att kolla lite gamla Vänner-avsnitt, när det plötsligt slog mig. I avsnittet med allas dåliga Thanksgivingminnen (där Chandler blir sur, men tröstas av Monica som har en rå kalkon på huvudet) brister Chandler ut i ett "I love you", vilket han sedermera får värsta spelet över.

"Men hallå!", tänkte jag. "Sade han inte de orden redan i avsnittet där Chandler och Monicas kärlek blev officiell bland alla vänner" (när Phoebe och Chandler låtsades att de ville ha varandra och nästan kysser varandra).
Jag forskade och letade... Och visst! Jag hade rätt! I avsnittet där kärleken offentliggörs yttrar Chandler fraser som "Because I'm in love with Monica!" och "I love Monica!".

Triumf! En manusmiss! Trodde jag... När jag kollade upp saken mer noga märkte jag dock att händelserna faktiskt inträffade i logisk och kronologisk ordningsföjd. Avsnitten kom faktiskt i rätt ordning. Jag hade fel. Usch.

Man skulle kunna tro att det var nog med sitcom-problematik för en dag, men livet ville mig illa den här dagen. På kvällen varvade jag ner med två Scrubs-avsnitt på 6:an. När det strax senare var läggdags plockade jag på måfå fram en av alla mina Scrubs-dvd:s för att sakta och njutfullt somna in till. Självklart var de första två avsnitten på dvd:n precis de två avsnitten jag nyss kollat på tv... Efter att ha kollat på 1,5 avsnitt (som jag alltså nyss sett) samlade jag kraft och hoppade fram till nästa. Det var väldigt skönt.


Livet som student är sweet.


Auf wiedersehen.


Björn

P.S. De kramas. De pussas. De.... kyss?


Kommentarer
Postat av: Elin

Då måste det väl heta "de kyssas". Men man brukar ju säga "De kysser varandra"... Det första kanske är lite gammeldags egentligen...

2007-01-19 @ 16:51:52
Postat av: Björn

De kyssas? Really? Då tycker jag nog att "de kysses" känns närmre till hands... Eller?

Funderingen gäller alltså exempelvis inte för t.ex. "de började kyssas", eller "det är gött att kyssas".

Funderingen gäller vid just den enkla presensformen i plural. De äter. De grälar. De pussas. De älskar. Osv... T.ex:
Leif: "Men... Vad gör Börje och Bosse egentligen?"
Knut: "Ser du inte? De pussas!"

Finns det en sådan form för verbet kyssa? Mer än "De kysser varandra?".

De kysses? De kyssas?

Just "kyssas" funkar ju och är korrekt i en massa olika sammanhang. Men inte i detta? Eller?

2007-01-19 @ 17:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback