Nersprutad och lycklig

Gårdagens träningkårgymmet var förenad med såväl ekonomisk ångest som ohämmad och våt lycka. Allt hade att göra med vatten.

När jag gick till träningen kom jag på att jag glömt packa ner min vattenflaska, varför jag gjorde en mellanlandning på Ica Maxi för att inhandla en ny. Som vanligt var siktet inställd på en Loka Päron, 0,5 liter. För den prismedvetne studenten som man ändå är gjorde det dock ont i själen att behöva köpa den. 8,95 kr kostade produkten (+ 1 kr pant). Smärtan grundades av att samma produkt, i en 1,5-litersflaska kostade 7,95 kr. Visst, panten på den flaskan är 3 kr extra, men ändå! Det kändes bara så himla fullständigt fel fel fel att köpa den ack så dyra lilla flaskan. Men jag vill ju inte släpa runt på en 1,5-litersflaska på gymmet... Så jag fick svälja förtretet och köpa det dyra vattnet.


Efter träningen hade avverkats skulle vatten än en gång få mina emotioner i gungning, fast den här gången i en positiv riktning! Jag var ensam i omklädningsrummet och likaså i duschen. Då vaknade duschingenjören inuti mig. Jag upptäckte att om jag ställde mig i mittenduschen skulle jag kunna rikta övriga 3 duschar så att de alla (4 st) sprutade på mig! Tänkt och gjort... Snart stod jag där och duschades från alla håll - car wash style! Det är nog en liten dröm som jag försiktigt och närt vid min barm, och nu är den förverkligad. Det var riktigt härligt, även om det var lite svårt att andas eftersom en av duscharna sprutade mig rakt i ansiktet.


Apropå pantflaskor förresten, inträffade en obekväm incident på Hemköp sent igår kväll. Jag tänkte att jag skulle gå ner till Hemköp och handla lite, och samtidigt göra mig av med mina tre fulla påsar med burkar och flaskor. 38 kr fick jag pantat för och när jag skulle betala mina inhandlade varor visade det sig att jag handlat för exakt 39 kr. Då kändes det plötsligt som att alla trodde att jag var värsta panka luffaren som levde på pantflaskor och beräknat så gott som exakt hur mycket jag kunde handla för dagens fångst av tömda dryckesbehållare. Det hela gjorde mig lite obekväm och jag fick en impuls att köpa något dyrt, typ cigaretter för att motbevisa pöbeln, fast jag inte röker. Men det gjorde jag inte.

Hörs.

Björn


Kommentarer
Postat av: wassbäck

duschar.....denna ständiga källa till euforisk glädje...


festligt

2007-01-22 @ 20:38:50
Postat av: per P

Vafan, ensam i duschen... blev lite orolig för forsatt läsning där:D

2007-01-24 @ 01:43:08
Postat av: palmen

Burkpantning är alltid förenat med en viss skam. Helt enig med dig där Björn. Undrar om tanten som stryker omkring borta vid Bolmens delar vår uppfattning...

2007-01-27 @ 01:23:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback