Nollningen

Nu har nog de flesta av er som blivit antagna fått hem information om nollningen. Nollningen i Halmstad är ansedd som en utav de främsta i vårt avlånga land. Tio intensiva, men oförglömliga dagar fyllda av olika slags aktiviteter. Nollningen är ett klockrent tillfälle att lära känna sina klasskamrater, andra studenter, Högskolan och Halmstad. En bra start innan själva studierna kör igång. Ordet ”nollning” har sedan många år tillbaka tyvärr blivit förknippat med förnedring och extrema fylleslag p.g.a tvång. Jag tror i och för sig att denna form av nollning till största delen har tillämpats på gymnasieskolor och inte på högskolor/universitet. Hur som helst så handlar nollningen i Halmstad om att ge er nya studenter en positiv introduktion till tiden som student samt givetvis ha kul! Alla aktiviteter är frivilliga och om jag inte missminner mig så ska det alltid finnas tillgång till alkoholfria alternativ när det väl tillåts dricka alkohol.


Jag har själv många fina erfarenheter och minnen från nollningen i Halmstad då jag både blivit nollad och nollat. Ett problem dock som kan uppstå för vissa är boendefrågan. Alla har ju tyvärr inte lyckats skaffa boende när nollningen drar igång. Men problem är ju till för att lösas och detta är inget undantag. Ta ett snack med dem som nollar er eller kanske någon av era klasskamrater när ni väl är på plats, så kommer ni tillsammans säkert fram till någon lösning. M.a.o: Låt inte boendeproblemet hindra er från att delta. Ett annan situation som kan uppstå är att man fortfarande jobbar och därför endast kan delta vissa dagar under nollningen. Ingen fara här heller. De som nollar och även klasskamraterna hjälper er nytillkomna nollor till rätta. Ja menar, bättre att delta lite än att inte delta alls (klyschigt, men sant).


Som ni förhoppningsvis förstått vid det här laget så är mitt tips till er att delta i nollningen. Missa inte denna chans, för bättre start på högskolelivet får ni inte enligt mig!


/Micke

Klicka här för att se ett videoklipp om nollningen i Halmstad.

Kommentarer
Postat av: Snart tvåa (redo att nolla)

När vi började förra året var det säkert hälften i klassen som inte hade boende. Men vi knödde in oss i ettorna och alla fick tak över huvudet. Under nollningen var de dessutom skönt att bo med andra så man kunde snacka om det man gjort under dagen och det som komma skulle. Så jag håller verkligen med. Tveka inte att vara med på nollningen även om du inte har bostad, de löser sig alltid.

2006-08-05 @ 16:27:23
Postat av: En sån som läser friestående kurser

Hej alla ni som ska läsa fristående kurser!
Det har varit lite problem med era nollebrev, alla har inte fått sina brev försen någon dag sen. Men det e klart att alla som vill vara med på nollningen ska få en chans att hinna anmäla er... Innan vi drar igång den 17:e Så det e bara att ringa 0739-942430

Hoppas vi ses

Frieriet

2006-08-10 @ 18:59:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback