Bloggdebut!

Så var den igång! Högskolan i Halmstads studentblogg. Här kommer studenter att ventilera allt från snabbmakaroner till tentaångest. Välkommen att få en inblick i studentlivet och dra dig inte för att kommentera.

Kommentarer
Postat av: olle

heel bra

2006-07-26 @ 19:55:54
Postat av: Anonym

Snart är det dags snart börjar skolan. Ma/no lärare blir det :) Är där någon mer där ute som också ska läsa den linjen kanske?
/Frida från hbg

2006-07-30 @ 21:48:06
Postat av: Elin

Skitkul att Du ska bli lärare! Välkommen! Du kan gärna kika in på lärarnas sektions hemsida för att hitta massa info: www.hh.se/elu

2006-07-30 @ 22:19:45
Postat av: Jennifer

Absolut bästa rådet: var med på nollningen! Då träffar du alla dina blivande klasskompisar innan allvaret kör igång. Se filmen på www.hh.se/nystudent så ser du hur kul det var förra året!

2006-07-31 @ 11:44:06
Postat av: Tess

Hej!
En till blivande lärare här! :)
Jag undrar om det är nån som kan berätta lite hur det går till när man läser program (jag har bara läst kurser innan). Är man i skolan 8-16?? Eller finns det egen tid till studier hemma? Om man är i skolan hela dagar, hur gör man med maten? Ta med? Cykla hem och äta?
tacksam för svar /tess

2006-08-01 @ 17:42:02
Postat av: Elin

Hej Tess!

Vad kul att det är så många blivande lärare här!

Vad har Du valt för inriktning Tess?

På lärarprogrammet ser dagarna lite olika ut beroendes på vilken kurs man läser för tillfället. Men när Du börjar med Utbildningsområdet (AUO 1-20p) nu i höst kommer Du förmodligen vara ofta i skolan, minns att vi var där ungefär fyra av fem dagar. Vissa dagar har man föreläsningar hela dagen, 9-12 och 13-16, och andra dagar är det bara förmiddagar som gäller. Har man heldag kan det vara bra att ta med matlåda, för det finns gott om microvågsugnar att värma i. Men om man inte känner för att äta rester från gårdagen så serverar studentkåren schysst lunch för ca 30 spänn, i samma lokal finns även micro så om Dina vänner köper mat och Du har med Dig så kan ni ändå sitta och äta ihop. Bra va?!
Tror att vissa cyklar hem och käkar också, kan ju vara en kul idé om man kan turas om med nån polare att fixa käk ihop hemma.

När Du kommer till ämnesläsningen sedan varierar studieformen mycket mellan de olika ämnena. För mig, som läser svenska, är lektionerna planerade till ungefär två gånger(dagar) i veckan. Detta beror på att just svenskämnet inte är det ämne som har mest resurser vad gäller lärarledd tid, så där består merparten av tiden av hemstudier.

Lycka till, och tveka inte för att ställa fler frågor!

2006-08-01 @ 19:10:28
Postat av: Tess

Tack för svaret Elin!!
Det låter jättebra. Jag var lite orolig för hur man skulle få ihop sitt liv om man var i skolan 8-16, har ju vant mig att vara i skolan 2-3 dagar i veckan.
Jag ska läsa inriktningen Lek, rörelse, idrott och hälsa! Har läst 60 p psykologi innan och tänkte först satsa på gymnasielärare men ångrade mig. Psykologin kommer jag alltid har nytta av ändå tror jag!
Tack igen!
/tess

2006-08-02 @ 11:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback