Oengagerade studenter

Varför är det så svårt för studenterna på högskolan i Halmstad att engagera sig?

Självklart ska man inte behöva jobba som vakt i entrén till kårpuben om man inte vill och kanske är man så nöjd med sin utbildning att man inte väljer att engagera sig i något av skolans nämnder och råd för utveckling av utbildning. Problematiken uppstår snarare när vissa oengagerade studenter klagar över att bara ett dansgolv på kårpuben är öppet under onsdagskvällen och när samma studenter tycker att kåravgiften är alldeles för hög. För att få ändring på detta måste man säga till, sätta sig ner och fundera över hur kåravgiften kan sänkas och ta reda på varför inte båda dansgolven är öppna. Om svaren man får inte duger finns det flera chanser till förändring.
Vissa saker är naturligtvis lättare att påverka än andra. Angående kårpuben återfinns lösningen många gånger i att det inte finns tillräckligt många bartenders för att hålla barerna öppna.

Hur svårt kan det vara att servera öl en kväll?
Om alla studenter tog sig i kragen och drog med sitt kompisgäng en onsdag per termin och ställde sig i barerna eller entrén så skulle jag vilja påstå att vi skulle få en roligare kårpub med fler öppna ytor och bättre variation i högtalarna. Förresten får man faktiskt en gå-före-i-kön-biljett varje kväll man jobbar på kårpuben, så är man ett helt gäng som jobbar en onsdag kan allihop gå före i kön nästkommande vecka.

Kom igen nu studenter i Halmstad, vi behöver en förändring!

Kontaktuppgifter för de olika mästerierna.

/Elin (som är DJ på Lilla dansgolvet på onsdagspuben den 20/9)

DJ Elin

Kommentarer
Postat av: Micke

Bra att du tog upp detta Elin! Vi studenter borde utnyttja de möjligheter vi har att kunna påverka vår utbildning och studiesociala situation. Dags m.a.o för engagemang!

2006-09-20 @ 16:16:56
Postat av: Henke

Det är inte bara gällande bar- och vakpersonal på kåren som detta gäller. Även övriga evenemang och festligheter möts med ett enda stort suck och illvilja. Det verkar på något sätt som att studenterna här i halmstad är restprodukterna från de oengagerade elever som inte lyckats komma in på något bättre...

2006-11-06 @ 01:41:52
Postat av: Henke

Glömde skriva med en viktig sak...
Det är faktiskt inte bara vi bararbetares fel att det saknas personal. Jag har arbetat två gånger den här terminen (på egen begäran) och det har fasen inte varit någon som ringt mig en enda gång och frågat om arbetstillfällen. Jag kan då påpeka att det var samma problem förra året. Värdarna måste lära sig ringa även till dem som är med i andra barlag...
Hepp! sovdags nu, natti!

2006-11-06 @ 01:45:46
Postat av: Elin

Detta måste vi ju vekrligen få ordning på! Jag är ju själv med i musikmästeriet och har inte den bästa kollen på hur ni jobbar i baren, men om man har lag och det saknas någon så tar det ju inte många minuter att ringa runt för den ansvarige och kolla om någon kan komma in några timmar.

2006-11-06 @ 18:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback