Studenthälsan

Igår kväll innan basketträningen började brottades min vilja med mitt förnuft eller mitt hjärta med min hjärna om man så vill. Konflikten bottnade i en väldigt mild obehagskänsla i halsområdet. Viljan vann och jag genomförde basketträningen till fullo. Resultatet blev påtagligt under andra delen av träningspasset då jag kände hur utmattningen började smyga sig inpå. Åter igen startade en brottningsmatch mellan min vilja och mitt förnuft. Även denna gång vann förnuftet och jag genomförde de avslutande sprintlängderna med mina ”sista” krafter.


Med facit i hand, då jag nu erhållit lite snuva samt känner en viss trötthet i kroppen, hade det nog varit bättre om förnuftet hade vunnit. Å andra sidan hade troligtvis kroppen reagerat på samma sätt även om jag inte hade tränat, då en förkylning ofta brukas föregås av halsont. Halsont i samband med hårt arbete kan vara påfrestande för hjärtat och vill det säg illa kan det leda till hjärtmuskelinflammation. Detta hade jag i åtanke innan träningen, men jag befann mig så att säga i förstadiet till halsont och tog därför beslutet att genomföra träningen. Man ska ändå vara rädd om sin kropp och inte äventyra hälsan, men jag vet, det är inte alltid det lättaste… Men står du inför liknande val som jag kan du ju alltid ha de senaste årens dödsfall inom både elit- och amatöridrotten i åtanke.

Har du ont i halsen, ångest inför den stundande tentan eller kanske bara vill prata med någon om livets mening? Du kanske vill göra en hälsoprofilsbedömning, få kostrådgivning, träningstips, taktil massage eller bara andas ut. Då tycker jag att du ska utnyttja den fina
Studenthälsan som finns här på Högskolan.

Lev väl

/Micke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback