Riga, någon?

Sitter i skolans datasal. Jag gör kanske min livs sista "projekt bli klar eller dö". Alltså - att jag går till skolan för att påbörja mitt arbete med någon skrift (i detta fall en RET) för att inte lämna skolområdet förrän arbetet är färdigt. Hemgång innan gryningen är vanligtvis målet, men nu när det är så gott som sommar kan det nog bli tufft...

Sitter med Stefan och Christian som har förenat sig med mig för att försöka med samma bedrift. Dumt att skriva en blogg mitt i allt kreativt skapande då kanske... Men jag är tvungen.

För en stund sedan, typ 23.30, hördes steg utanför datasalen... Vem kan det vara? Vad är det för patetisk, misslyckad människa som stryker runt på skolan vid den tiden egentligen? Har han/hon inget liv? Hmm... Människan knackar på dörren. Rummet fylls av spänd nervositet, nyfiken förväntan och lite upprymd oro.

In kommer en storvuxen man, gissningsvis med ursprung från Afrika. Han undrar på småstapplig svenska om vi vet något om att överföra musik mellan dator och mp3-spelare. Eftersom jag är svensk och därmed främlingsrädd och avståndstagande svarar jag ynkligt att jag vet ingenting. Samtidigt sneglar mannen ner på min ipod med inkopplad mp3-högtalare som fyller datasalen med musik. Ehm... Mannen ger snart upp och slår sig ner vid en dator, skojfrisk och social. Eftersom vi är nyktra sneglar vi på varandra och svarar lite kort, stelt och artigt på mannens frågor och yttranden.

Efter en kort stund tycker mannen att det är dags att gå. Han har en sista fråga bara.

"Är det nån av er som ska åka till Riga på måndag? Eller känner ni någon som ska dit?"

Han försöker kränga biljetter. Tydligen har han och hans vän fått förhinder.

Vi börjar artigt och låtsasseriöst att låtsasfundera på vilka i våra respektive bekantskapskretsar som ska åka till Riga på måndag. "Hmmmm..... Nä, inte vad jag vet i nuläget..."  försöker jag. Mannen dröjer ett tag för att verkligen ge oss chansen att komma på om det är någon som ska åka till Riga på måndag. Hur hårt vi än söker i våra hjärnregister ploppar inga namn upp. Konstigt nog. Ingen av oss tre har heller tänkt åka till Riga på måndag.

Typiskt! Har har man sitt livs chans att fixa billiga biljetter till Riga, och så passar det inte in i kalendern. Frustrerande!

Nu ska jag fortsätta skriva RET.

Gonatt...

Björn

Kommentarer
Postat av: Björn

Tjoho! 04:07 satte jag sista potatisen. Även flitige Stefan är färdig. Inkompetenta, ineffektiva, insiktslösa och sorgligt bittre Christian däremot harvar kvicksand i motvind.
Jag är glad.

2007-05-30 @ 04:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback