Elva års virrfärd mot sitt slut

Massa snack om Bjärsmyrs halsbröstning var över mållinhen eller inte. I matchen mellan AIK - IFK Göteborg.
Skall en eventuell domarmiss AVGÖRA hela Allsvenskan?

Folk som resonerar så har verkligen inte förstått någonting.

Slå ut alla knepiga matchsituationer över en säsong... Offsidemål som inte dömdes bort och regelrätta mål som dömdes bort för offside. Solklara straffar som uteblev straffar som utdömdes felaktigt. Bollar som kanske var inne och bollar som kanske inte var inne. Utvisningar hit och frisparkar dit. Eller bara en hörna som egentligen var inspark som nickades i mål.
I omgång 26. Eller omgång 3. Eller kanske i omgång 7.
Det sker i Allsvenskan, lika mycket som det sker i Premier League, som det sker i division 6.

Slå ut alla knepiga situationer över en säsong.
Jag gissar att det för det mesta går på ett ut.
Varför är det mer avgörande om IFK Göteborgs boll kanske inte var över mållinjen, än någon situation från våren då säkert AIK vann någon match på en domarmiss?

Nä, idrott är tillfälligheter. Idrott är slump hit och dit och ingen vetenskap. Säger jag som pluggar - idrottsvetenskap... Ehm...

Och angående situationen:
De bägge domarna var väl de två personer i hela Sverige som var bäst placerade för att bedöma situationen. Och bägge domarna var tvärsäkra på sitt beslut. Deras omdöme borde väl väga lite tyngre än en ganska färgad målvakt som ligger på rygg inne i målet och sprattlar...
Men det är ju bara vad jag tycker.

Men målkameror i elitfotboll behöver nog inte vara helt fel ändå.

Ursäkta det insnöade inlägget. Men jag var tvungen att få de ur mig efter alla onyanserade och ogenomtänkta åsikter och bedömningar hit och dit.

Jag har ingen aning om bollen var inne.
Men litar på de som såg bäst; domarna.

Så, vad annars?
Nä, det var väl det.

Och gällande IFK Göteborgs guldchanser nu på söndag.
Vi kan väl säga att vi har halva inne...

/Björn

Kommentarer
Postat av: Anonym

åå det är såå jäkla göött! fatta vilken fest det kommer va, hela ullevi kommer va knökat!!:D

2007-10-24 @ 11:26:43
Postat av: Jimmy

En sak oroar mig dock, tre av fyra i BP:s backlinje är gamla djurgårdare, säg att dom "missar" en markering några gånger, och vips står det 5-0, eller varför inte 8-0 till DIF, samtidigt som blåvitt bara får 1 eller 2-0...sånt har hänt förut i de sista omgångarna, och då utan en färgad backlinje... Jag tror inte att guldet är så säkert som många påstar, men däremot hoppas jag.. =)

2007-10-24 @ 11:39:43
Postat av: Björn

Mycket snack nu i slutet av allsvenskan om läggmatcher hit och läggmatcher dit... Tror och hoppas att det görs lite hönor av fjädrar - fjädrar i form av underligt klumpiga uttalanden av en del spelare... Men de uttalanden som har varit från BP är ju nästan absurt idiotiska. Jag tror ändå inte på läggmatch, men är helt klart en gnutta orolig för Djurgården... Får de hål tidigt, kommer de att ösa på ALLT framåt, allt allt allt... Och då de befinner sig i form och möter ett avsågat finns helt klart en risk att det rinner iväg, även utan läggmatch. Liksom Kalmar har förlorat två matcher i rad med 0-5 i år, så det krävs inte kassa eller omotiverade lag för att en match ska sticka iväg....

Förhoppningsvis upprepar dock BP prestationen från i våras, då man slog DIF med 1-0 i premiären...

2007-10-24 @ 13:51:00
Postat av: Fortfarande förhoppningsfull...

hoppas också att BP slår Djurgårn och att Trelleborg tar en pinne av ett virrigt så att det kanske blir guldfest i Kalmar istället. Det vore ju förskräckligt om IFK skulle ta guldet, tänk dig en guldpytt på söndag kväll! Vad vore mer smaklöst, nej, bättre var det för ett år sedan när det dukades upp till Guld-tacos i Borås! Ojojoj, vilka tider och vilket party!!

2007-10-24 @ 18:21:34
Postat av: Björn

Pyttsan!

Guldet ska hem till Göteborg.

2007-10-24 @ 19:01:32
Postat av: Carlos Jansson

Jag tycker bättre om judo...

2007-10-25 @ 00:24:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback