När ondskan kom på besök

Första riktiga känslan var obehag.
Sen kom den andra känslan, vilken var välbehag.
Och det var den andra känslan som var den bestående.

Jag låg, som sig bör, iklädd kalsonger och t-shirt i min soffa och tittade på tv. Nerbäddad under täcket och fnissade åt Tom Bergerons fiffiga lustigheter på America's Funniest Home Videos. Särskilt roande fann jag en liten liten snorunge vara då hon kastade en leksak i skallen på sin pappa, som hade trakasserat henne genom att kasta saker på hennes stjärt.

Hur som helst. Jag låg där och gjorde ingen som helst nytta, men heller ingen skada.
Då ringde det på dörren. Ett ganska distinkt pling.

Jag hoppade till i soffan och scannade av lägenheten för lämpliga byxor eller liknande för att hoppa i snabbt.
"Ett ögonblick!" skulle jag just till att ropa, när jag kom på mig själv.
Tänk om det var en tv-pejlare? Tänk om?
Jag hann dock inte hejda mig helt från mitt rop, utan halvt ropade, halvt kved ett "Dhäääaaaee".
Jag vet inte varför det blev just så. Det lät väldigt dumt.

Hur som helst. Jag smög bort till dörren och spanade genom titthålet.
Och där stod han. Jag kände igen honom mycket väl. Den hemske tv-pejlargubben. Han såg bestämd ut.
Jag kände lite obehag. Tyckte situationen var lite jobbig.

Jag gick tillbaka och satte mig i soffan. Tv:n var på ganska hög volym, så jag sänkte lite, utan att direkt förstå varför. Så drog jag för persiennerna. Jag bor ju på markplan.
Och plötsligt kändes det väldigt bra. Den elake mannen stod utanför min dörr och hörde mig där inne, han hörde tv:n där inne. Men han kunde inte komma in. Han visst att jag visste att han var där. Och han visste att jag visste att han visste det. Men han kunde inte göra något åt saken. Det kändes så himla skönt.

Det gick säkert ett par minuter, sen ringde han på igen. Väldigt hårt och bestämt. Och jag kunde inte undgå att skrocka för mig själv. Det var så att jag kom på mig själv faktiskt, med tanken om att "Detta var bannemej ett klockrent skrock! Om någon undrar hur det låter när någon skrockar, då låter det så här".

Jag gick bort till dörren och tittade igen. Precis då gick han iväg. Jag vinkade hejdå från min sida dörren.
Det var en fin stund.

***

Apropå upplösningen i Allsvenskan:
Varför har ingen tagit upp vinkeln att DIF kanske lägger sig mot BP på söndag i syfte att rädda kvar BP i Allsvenskan. Betänk att det är en hel drös med DIF-spelare i BP. Och då är det väl klart att kompisarna i DIF hjälper kompisarna i BP? Luktar läggmatch lång väg...

/Björn

Kommentarer
Postat av: Borgman

gött att lura TV-mannen, samma tur hade inte "H på Bolmen" Jag hade beställt pizza hem till honom och var säker på att det var den som kom när det ringde på dörren, men vem studsar fram om inte tv-mannen med legget i högsta hugg...."H på Bolmen" blev inte glad på mig...

2007-10-26 @ 18:17:31
Postat av: licensmannen

är det så svårt att fatta att om man har en tv ska man betala för att se de program den visar. men det klart, lever vi i ett moderatstyrt land där jag, jag, jag är det enda som räknas så är det kanske inte inget man bryr sej om?

2007-10-26 @ 21:12:52
Postat av: Björn

De enda som faktiskt betalar, och till på köpet förespråkar tv-licensavgift är väl de personer som blivit påkomna av den ondskefulle tv-pejlaren... Och när de skamset tvingas till botbänken vänder de och tyr sig till den MÖRKA sidan.
På det viset är tv-pejlare lite som vampyrer...

Ingen människa vill egentligen betala. Det är bara de bittra och ertappade som i affekt förepråkar att alla andra ska betala. Det påminner lite om könsstympning, tycker jag. Såg något nyhetsinslag eller vad det var... Det handlade om könsstympning på flickor i Afrika någonstans. Till och med mödrarna förespråkade det hela, bland annat med argument som att "eftersom de minsann hade genomlidit det var det inte mer än rätt att deras döttrar också skulle utsättas för det".

Vi i västvälden har svårt att förstå sådana argument. Precis som vi tv-licens-smitare har svårt att begripa er betalandes konstiga argument.

Vi tycker gott de kan slänga in reklam även på SVT. Statlig television? Äh, lägg ner. Lite reklam har ingen dött av.

2007-10-27 @ 00:53:47
Postat av: sara

jag betalar med glädje min tv-licens, för att få ett bra och varierat programutbud både i tv och radio.. fast kan tycka att det vore bättre att lägga till lite extra på skatten istället för att man ska springa runt och jaga folk.. så bort med avgiften och höj skatten lite istället.. så slipper vi ärliga människor betala för er smitare också..

2007-10-27 @ 15:22:28
Postat av: Raimond

Asså Sara, så här är det...Jag betalar med glädje inte min tv-licens då jag anser er ärliga människor vara lite korkade som faktiskt gör det. Hellre smitare med pengar än ärlig utan pengar men med Lasse Kronér

2007-10-27 @ 16:10:11
Postat av: Lasse

Det är oärliga smitare som er som gör att ett samhälle måste ha regler och bestämmelser annars skulle det vara kaos. Även nu när det finns regler så förstör ni smitare för de som är ärliga.
Reklam är det värsta som finns i TV-rutan, det förstör fantastiska filmer och andra program med sitt kapitalistiska budskap. Köp, köp, köp...gör oss rikare!!!

2007-10-27 @ 19:33:05
Postat av: Elin

Sara: jag betalar också tv-licens. När jag flyttade nu i somras var jag nästan lite arg för att jag själv inte hann ringa och berätta att jag hade tv innan de själva ringde och undrade.
Jag tycker att det känns bra med tv-licens.
Vad skulle jag annars få kolla på? Skulle jag få se Existens, Babel, Gynekologen i Askim, 3-timmars Bollywood-filmer? Förmodligen inte..

Postat av: pelle

Betalar ingen licens, skulle inte drömma om att göra det heller. Släng in lite reklam i svt, whatever... vill man inte ha avbrott i filmerna så kan man väl ladda hem dem istället... de e väl lagligt?

2007-10-28 @ 18:18:55
Postat av: Björn

Reklam är ju viktigt. Hur ska man annars veta vad man ska köpa för saker?

2007-10-29 @ 17:19:20
Postat av: Björn

En annan anledning till att jag inte vill betala tv-licens är att jag inte vill betala för alla smitare, vilket man ju på sätt och vis gör när man betalar.

If you can't beat them, join them.... Typ.

2007-10-30 @ 01:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback