Vad händer en ledig dag?

Förmodligen, har alla studenter fritidsaktiviteter eller jobb när vi inte har föreläsningar eller plugg. Jag har tidigare nämnt att jag gymmar, bakar, pysslar hemma och jobbar på kåren. En aktivitet jag inte har pratat om (så mycket?) är mitt politiska engagemang. Sedan ett par år tillbaka är jag aktiv inom ett av riksdagspartierna. Idag var det dags att dela ut ett multikulturellt flygblad som jag har klippt och klistrat med ett tag. Persiska och arabiska var inte så kompatibelt med västerländska Word som jag hade hoppats. Platsen för denna kampanj var Andersberg.


Jag vaknade av att min mobiltelefons väckarklocka ringde vid halv sex imorse. Det var dags att väcka min tjej så att hon tog sig till jobbet. Efter detta snusade jag till 9, då det var dags att gå upp. Långdusch, mat, tv-tittande och lite morgonsurfande var vad som gjordes innan klockan var 10 och det var dags att gå.


Jag och andra aktiva ungdomspolitiker träffades i partilokalen för att kopiera upp materielen. Efter skrivarkrångel och en tripp till stadsbiblioteket, följt av kopieringskrångel när vi var tillbaka på kansliet, var vi äntligen klara för kampanj! Men nu var vi hungriga och vi behövde äta kampanjlunch bara för att orka kampanja :) efter 14 var det ÄNTLIGEN dags att köra igång. Stormen hade redan börjat komma igång och regnet likaså. Detta stoppade inte fyra ivriga studenter ifrån att dela ut cirka 350 kampanjblad i lika många hushåll!


När detta var gjort tänkte jag att det inte var långt till Stenalyckan - och jag hade ju en Onoff-kupong på 50 kronor som jag fick efter januaris TV-äventyr :D Jag släpade mig till denna välbekanta butik för att se om jag kunde hitta några kablar som kunde vara lösningen till mitt "hur man får datorbilden att visas på TV:n"-problem. Jag var alldeles för trött för att få löst det... Men om man ska hitta något upplyftande i detta besök så måste det ha varit när killen som sålde mig TV:n berättade för andra i personalen om hur denna dyrgrip bars iväg av en finsk pojke (utan att ha skaffat drulleförsäkring) för att sedan ta bussen hem med den :) Pinsamt? Nej, det var snarare upplyftande...i relation till att behöva gå de 3 km som jag hade hem, iförd en luvtröja, i storm o piskande regn.


Detta lämnas till historien och imorgon är en ny dag; min flickvän kommer på en veckas visit!


Ha det bäst, kära läsare!



Nattliga hälsningar,


Tapio

Kommentarer
Postat av: Anonym

Okey, sladd från datorn till tvn: GÅ TILL CLAS O, SÄG: JAG BEHÖVER EN SLADD (se gärna lite panikslagen ut i blicken).
Lovar. Det funkar alltid för mig. Kommer hem med en massa sladdar o trams, men nu kan jag i alla fall se datorbilden på tvn. Smidigt!
För örvigt har jag en sladd som är scart i tvn och som delar sig i två - en till ljudet och en till s-ingången. Dock var jag tydligen tvungen att köpa en omvandlar till s-ingången..eller ngt sånt.. Lycka till!

2008-02-25 @ 22:19:28
Postat av: Anonym

Ställer du kl på 6 för att ringa o väcka din brud?Har hon ingen egen väckarklocka tro? haha

2008-02-26 @ 13:49:28
Postat av: Tapio

Den ena ringer och skrämmer slag på henne, och den på mobilen är för mild för att hon ska vakna :)

tur att man inte har problem med att somna om!

2008-03-01 @ 11:03:35
Postat av: Tapio

Haha!
Innan jag skrev inlägget hade jag redan fixat det med s-video. men jag ville ha något som "lokaliserar en dator" så at jag kunde ha rätt upplösning och inte behöva svarta fält :)

har dock insett att det inte går med min dator och min TV. Datorn har för gamla portar och tv:n för nya :) försökte göra en VGA till DVI till HDMI, men det blev ingen bild :S

men men jag klarar mig :)

2008-03-01 @ 11:12:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback